1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Dromoland Castle

For Destinasjoner av Richard Greene Joseph (april 2012)

Et fantastisk historisk mikrokosmos finner du i Newmarket-on-Fergus, Clare

reiseliv_reiselyst_dromoland_castle_Irland

Dromoland Castle er det opphavshjemmet til en av de få opprinnelige gæliske familier med kongelig blod, baronene av Inchiquin, direkte etterkommere av High King Brian Boru, den tapre lederen som slo danskene i kamp i 1014. Slottet ble bygget i 1543 av O’Brians.

I dag bor fortsatt den attende Baron av Inchiquin her, men med sine 1.480 mål bør du ikke forvente å finne ham i frokostsalen eller til afternoon tea.

Sett fra utsiden er dette massive byggverket overraskende intimt når du kommer inn. Det er nesten som en utklippsbok med irsk historie, hvor den eksemplariske servicen som O’Brians forlangte fortsatt regjerer. Den storslagne elegansen ved Dromoland er mest fremtredende i den teatralske settingen i den høyloftede spisesalen. Husets spesialiteter, for eksempel Dromoland Estate vilt med fikenchutney er en ny vri på lokale mattradisjoner.

Atmosfæren er så god at det er vanskelig å løsrive seg, hvis det da ikke var for det forlokkende grannelaget og den sagnomsuste golfbanen Ballybunion112 kilometer unna, hvor det er reist en statue av Bill Clinton. Eller Lahinch, også kalt ”Irlands St. Andrew’s”, bare 56 kilometer borte.

reiseliv_reiselyst_ballibunion

Dromolands egen 18 hulls golfbane er et godt back-upalternativ, og et luksus-spa, hestesport og skyting er blant aktivitetene for ikke-golfere.

reiseliv_reiselyst_lahinch_kart

Er du først her, må du besøke nærliggende Cliffs of Moher, en av Irlands mest dramatiske og vakre attraksjoner. Klippene stiger majestetisk mellom 200 og 400 meter opp av Atlanterhavet. De mørke mosekledde limsteinsformasjonene strekker seg åtte kilometer mellom Hag’s Head og O-Brian’s Tower.

reiseliv_reiselyst_cliffs_of_moher

Dromoland Castle ligger 13 kilometer fra Shannon, og beste besøkstide er mai – oktober.

Videopresentasjon av Dromoland Castle

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO