1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Den adriatiske riviera

For Destinasjoner av Marc Chizzola (mai 2012)

Maratea, en middelalderby i dalføret under Monte San Biagio på den tyrrenske kyst, er etter min mening et av de vakreste og minst spolerte områdene i hele Italia. Den kalles da også av enkelte for ”connoisseur-kysten”, og har gode utsikter til å bli det neste Costa Smeralda, selv om den i hovedsak besøkes av italienere som er kjent i området.

reiseliv_reiselyst_maratea_kart

Maratea mangler riktignok noe av Costa Smeraldas glamour, men den er like sjarmerende og har herlige strender og en skjønn, ikke overbefolket naturrikdom. Med andre ord, uberørt av masseturismen. Den barske kyststripen som strekker seg mer enn 30 kilometer, ligger omkring tre timers kjøretur fra Napoli, mellom Campania i nord og Calabria i sør. Det er som å oppleve Italia fra fordums tider.

reiseliv_reiselyst_maratea_porto

Når du vandrer rundt i den gamle byen, bør du legge merke til at de fleste av bygningene stammer fra 17. og 18. århundre. Det er en freske fra det 14. århundre i Chiesa dell’Immacolata, og på toppen av Monte San Biagion står en Kristus-statue som sies å være den nest største i verden, bare slått av statuen i Rio de Janeiro. Utsikten der oppe fra mot den gamle byen, havnen og kyststripen er fantastisk.

reisdeliv_reiselyst_marata_cristo

Det er kort vei til fjellbven Rivello, som synes å tross tyngdekraften og ligger så avsides at alle innbyggerne får noe å snakke om hvis du avlegger den et besøk. I nærheten ligger også Lagonegro, som sies å være gravstedet til modellen for Leonardo da Vincis Mona Lisa. Den er også verdt et besøk.

Certosa di San Lorenzo, noen ganger kalt Certosa di Padula, er et 700 år gammelt tidligere karteusisk kloster som i dag er et nasjonalmonument.

Skal du overnatte i området anbefaler vi Hotel Santavenere, som ligger like nedenfor byen Fiumicello. Gjesteboken avslører at mange kjente mennesker har bodd her, fra filmstjerner og motedesignere til europeiske kongefamilier. Men alle går om hverandre, og ingen stirrer, eller for den del, ber om autografer. Fellesområdene i hotellet er enorme, men sparsomt møblert. Hotellet er en levning etter en middelalderborg. Rommene er også store med elegant, enkel møblering, og man får følelsen av å overnatte i et luksus soverom i et privat hjem. Baderommene er romslige og velutstyrt og gjenspeiler hotellets førsteklasses karakter. Det er ingen ting å utsette på servicen, verken i resepsjonen eller hos rengjøringspersonalet. Alle virker ekte fornøyd med at du bor der. Totalt er det nesten 700 rom, men du behandles som om du var eneste gjest.

reiseliv_reiselyst_maratea_hotel_santavenere

I tillegg til hovedbygningen er det en ving med juniorsuiter som har balkonger med utsikt til hotellområdet. Men den beste utsikten har du fra rommene i hovedbygningen som vender mot sjøen.

Fasilitetene omfatter et stort svømmebasseng og et fullt utstyrt spa med en lang rekke behandlingstilbud. Det er anledning til å spille tennis, samt aktiviteter som scubadykking, riding, vannski og hanggliding for de mest eventyrlystne. Maten er i toppklasse, og et godt utvalg av sjømat er alltid på menyen. Middag serveres i spisesalen, som er en stor terrasse med utsikt til sjøen, eller utendørs i strandrestauranten. Vinene er også i toppformat.

Et alternativ til Hotel Santavenere er La Locanda delle Donne Monmache, som har inntatt et gammelt kloster. Til tross for prisene bør du ikke forvente den samme elegansen som i Santavenere. Hotellet kunne ærlig talt trengt en oppgradering. De 29 gjesterommene, de fleste med utsikt til byens røde teglsteinstak, har forskjellige størrelser, fasonger og møblering. Vi anbefaler derfor at du besiktiger rommene før du aksepterer et. Be om et rom på grunnplan med terrasse og utsikt til sjøen. Rom nr. 9 har baderommet i en grotte; en romantisk idé, men ganske upraktisk. Servicenivået er greit. Spisesalen med gamle steinvegger og buet tak har utsikt til hotellbassenget. Maten er god, spesielt sjømaten, og står i stil til et fem stjerners vinkart.

reiseliv_reiselyst_maratea

Marateas havn er sjarmerende, og der finnes både fiskebåter og luksusyachter. Det finnes mange kafeer og butikker i havneområdet, og båter (med kaptein) kan leies for en tur langs kysten eller for å besøke noen av grottene i nærheten. Restaurant Za Mariuccia i havnen serverer herlig italiensk hverdagskost, enkelt og komfortabelt. Shopping er relativt begrenset, men det beste området er Mondo Maratea i nærheten av Hotel Santavenere. Flere av boutiq’ene har luksusartikler, og spesielt Pietro Carnevale, hvor du kan kjøpe gensere på bestilling som leveres i løpet av noen dager. 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO