1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Kolkata
- farger, historie og kultur

For Destinasjoner av Pradisth Kothari (Mai 2012)

Byen het en gang Calcutta og var beryktet for horder av desperat fattige mennesker. Men ved et besøk nylig fikk jeg bevis for at Kolkata ikke bare er et nytt navn for gamle Calcutta.

reiseliv_reiseglede_Kolkata_kart

Førstegangs besøkende til Kolkata kan forvente seg å se mer enn fattige mennesker, falleferdige bygninger og forsøplede gater, som ikke har vært renovert siden India ble uavhengig fra Storbritannia i 1947.

Kombinert med det uunngåelige bevis på monumental fattigdom, likegyldighet og inkompetanse siden overgangen til det 20. århundre, har imidlertid Kolkata i likhet med andre indiske byer blitt et sentrum for høyteknologisk industri, internasjonale forretningstjenester og medisinsk forskning. Og det midt i et tilsynelatende kaos når folk i en by med nesten 15 millioner mennesker skal til og fra jobbene sine blant staselige bygninger i gammel kolonistil, utendørs markeder og skyskrapere i glass og stål sammenbundet av et nettverk av kabler i alle retninger.

reiseliv_reiseglede_Kolkata

Legg til mangel på signallys og umerkede filer i veiene, ingen fortauer, kuer som går fritt og gjør fra seg der det passer og en og annen geiteflokk etterfulgt av en gjeter, så registrerer du et trafikkaos som iikke står tilbake for andre storbyer i verden.

Til tross for disse tilsynelatende ulempene er Kolkata en interessant destinasjon for alle som er interessert i verdens historie og kulturer.

reiseliv_reiselyst_Kolkata_slott

Under britisk styre var byen Indias hovedstad, men den mistet denne status i 1911 da den mer sentrale Delhi overtok. Majoriteten av Kolkatas innbyggere er bengalere, en språkgruppe med rike litterære og kulturelle tradisjoner. Byen har en rekke slott, og de fleste av dem har vært bostedene til indiske nobiliteter og aristokrater. I tillegg etterlot den britiske Raj seg en rekke staselige bygninger som fortsatt er en pryd for byen. Mullik Ghatr blomstermarked er en visuell ekstravaganse, og det kunstneriske kvartalet er en endeløs fascinerende opplevelse hvor det ikke er uvanlig å se mennesker som fremstiller en eller annen hinduisk gud.

reiseliv_reiselyst_Kolkata_blomstermarked

Et annet sted finner du Jain-tempelet, eller du kan se urmakere i arbeid i Radha Bazaar, og besøke den armenske kirke, som påstås å være Kolkatas eldste kristne gudshus.

Det er mange av de største internasjonale hotellkjedene som er representert i Kolkata, deriblant Oberoj, Taj og Hyatt Regency, som alle gir den service og standard du forventer av hoteller i denne klassen.

Under vårt besøk valgte vi imidlertid Park Hotel, som ikke helt tilhører det samme sjiktet, men er en førsteklasses moderne eiendom i nærheten av maidan, en stor åpen park, også kjent som Brigade Parade Ground. Hotellet har 149 velmøblerte rom, utstyrt med førsteklasses fasiliteter som gjør oppholdet til en nytelse. Det viktigste er imidlertid den gode maten som serveres i restaurantene og betjeningens uklanderlige service. Husk å bestille rekecurry. Alle på hotellet synes å gå helhjertet inn for at gjestenes opphold skal bli et minne for livet.

Blant fasilitetene kan nevnes Aura Spa, innendørs svømmebasseng, moderne trimrom, sauna og jacuzzi og en populær nattklubb.

De tre romkategoriene, de-luxe, luxury og luxury premium, har identisk størrelse og varierer bare med dekor og møblering. Rommene mot fasaden har god naturlig belysning.

Sørg for at du stikker innom Flurys i Park Street utenfor hotellet. Det er et lite himmelrike når det gjelder Art Deco interiør, for ikke å snakke om det delikate utvalget av herlige kaker og andre godsaker. Servitører med tversoversløyfe serverer den beste High Tea i byen. Selv valgte vi skinke- og osteterte, kylling og soppquich og en bunnløs kjele med Darjeeling te. Det du ikke klarer å spise pakker de gjerne inn i stilig emballasje.

En av Kolkatas nasjonalretter er biryani, en risbasert rett som du finner i nær sagt alle land som er blitt beseiret av mughalene. I Kolkata er biryani laget med poteter, krydder og alle slags kombinasjoner av grønnsaker, kjøtt eller fisk, og koster nesten ingen ting. Det lønner seg å velge retten som en del av en middag eller som fullverdig lunsj. En av de beste restaurantene som serverer biryani er Arsalan, som har spesialisert seg på mughal-retter. Der kan du velge mellom et tyvetalls biryanivarianter.

Et annet utmerket sted for biryani og andre Kolkata-spesialiteter er Biryani House.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO