1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Våre utvalgte restauranter i Chicago

Av Tor Kjølberg, august 2011

Når Chicagos innbyggere velger å spise ute, er sjansene store for at de velger en etnisk restaurant. Afgansk, tibetansk, ungarsk, kambodjansk, polsk, meksikansk, gresk – det finnes myriader av etniske restauranter i Chicago, som har sine lojale tilhengere. Men er du ute etter et måltid utenom det vanlige er det bare noen få som skiller seg ut. De fleste av dem er godt kjent over hele USA og står på de flestes ønskeliste. Her får du private liste. Bord må alltid bestilles på forhånd.

Destinasjoner Fine Dining

Everest
er et bevis på intelligent overlevelsesevne. Chef Jean Joho har klokelig unngått alle døgnfluetrender i den kulinariske verden, siden han etablerte restauranten i 1986 i 40. etasje på One Financial Place. Noen ganger var vi engstelige for at hans inntreden i Las Vegas og med sitt Brasserie Jo i Chicago skulle komme i veien for alle detaljene i flaggskipet, men faktum er at Everest bare er blitt bedre og bedre. Kvalitet uten kompromiss, og kreativitet uten kitch er nøklene. Chef Joho hyller sine røtter til Alsace, og sin mentor Paul Haeberlin fra Auberge de L’III, med sin klassiske laksesufflé. Men deretter er det Joho og hans ekspertkjøkken som utgjør forskjellen. Menyen endrer seg på sesongbasis, men du kan alltid regne med førsteklasses retter som omfatter sjømat og vilt. Dette er fancy mat, men i en stil som overgår det hykleriske. Mester sommelier Alpha Singh har ansvaret for en gjennomgang en av verdens største vinlister fra Alsace. Servicen er upåklagelig. http://www.everestrestaurant.com/

Seasons
i Four Seasons Hotel er alltid den korrekte rammen for en utsøkt middag i god atmosfære, den salgs kulinarisk opplevelse som underbygger en helt spesiell anledning. Chef Robert Sulatycky, som kom til Chicago fra flaggskipet Toronto Four Seasons, gjør klassisk fransk kulinarisk praksis til standard, og gir en moden, overbevisende touch til menyer som endrer seg i takt med årstidene, best beskrevet som eleganse uten ekstremisme. Uansett når du avlegger restauranten et besøk, er det sannsynlig at du finner flere av Sulatyckys favorittretter på menyen, for eksempel anisporsjert Maine hummer, eller ahi tuna gravlaks eller kalv tenderloin. Hvis menyen inneholder ”sjokolade og peanøtt smør semifreddo, velg den. Servicen er upåklagelig og helt i takt med arbeidet på kjøkkenet og elegansen i spisesalen. http://www.fourseasons.com/chicagofs/dining/seasons_restaurant/

Tru
er en annen flott restaurant hvor du kan forvente det uventede. Den kulinariske duoen Rick Tramonto (chef) og Gale Gand (pastry chef) var to av de opprinnelige tre partnerne i Trio (i dag nedlagt) før de nådde nye høyder. Her serverer de fransk inspirert mat tilført egen kunnskap og visuelt artisteri. Deres egne kreasjoner omfatter en kaviar-trapp, en trio bestående av fisketartarer over en fiskebolle som inneholder en levende fisk, kokosnøtt tapioca og sauterte bananer servert med estragonskum, og hvem vet hva som blir det neste? Kaotisk, ja, men det kaotiske er innsvøpt i kunnskap. Det er så mye å se og smake og oppleve i den faste menyen bestående av chefs utvalgte at middagen lett kan bli til en fire timers opplevelse. Den store spisesalen preges av eleganse, for det meste i hvitt. Servicen er på alle ledd like profesjonell som maten. http://www.trurestaurant.com/

Avenues
i Peninsula Hotel har eksistert i noen år nå, og ble hurtig regnet som en av byens beste restauranter etter åpningen i 2003. Noe annet ville vært utenkelig i et Peninsulaetablissement. Noen mener kanskje at menyen, som for det meste består av fisk, er i smaleste laget, men der er vi uenige i. Kammusling, piggvar, hummer, krabbesalat med kokosnøtt serveres med kompromissløs kvalitet og briljant gjennomføring, alltid et godt hakk over det gjennomsnittlige. I tillegg kan du regne med upåklagelig service, en elegant atmosfære uten overdrivelse, en vindusvegg hvor du kan se ut til skyskraperne, og et førsteklasses, og i enkelte tilfeller, forbløffende dyrt vinkart. http://www.peninsula.com/Chicago/en/Dining/Avenues/default.aspx

Merlo
er en klassisk autentisk italiensk restaurant. Menyen omfatter cucina Bolognese, og når det gjelder bordets gleder er det ingen som gjør det bedre enn Bolognesi. Mild, søt, rosa prosciuto di Parma, tarta di carciofi (artisjokker, mortadella, Parmigiano) tortellini (flere varianter), tagliatelle omfavnet av klassisk Bolognese saus og cotoletta alla Bolognese er bare eksempler på sesongens retter som serveres med ærbødighet og kunnskap. Eierne, Giampaolo Sassi og hustruen Luisa Silvia Marani (chef) flyttet til Chicago for noen år siden etter å ha drevet restaurant i Bologna, så dette er ekte saker. Restauranten består av et elegant inngangsparti med en fantastisk bar som har møbler fra Bologna samt en romslig og vakker spisesal i bakgrunnen. Vinlisten kan kanskje trenge forbedringer hvis den skal kunne matche maten. http://www.merlochicago.com/

North Pond
så dagens lys som North Pond Café på en av lagunene i Lincoln Park, men har oppgradert seg ved å legge til ordet ”fin” på rettene som serveres. Chef Breuce Shermans utmerkede kulinariske håndverk står bak en blanding av fransk og amerikansk mat, noe som gjør at du får value for money sammenlignet med byens andre seriøse kulinariske etablissementer. Fra suppe til hasselnøttmousse formidler kjøkkenet en avbalansert harmoni av smak og konsistens. Den amerikanske vinlisten er ganske fornuftig priset, og stemningen, uansett sesong, er upåklagelig. http://www.northpondrestaurant.com/

One Sixty Blue
Under Chef Martial Noguier utviklet denne restauranten seg til å bli en av hovedaktørene innen genren ’samtidig amerikansk kjøkkenkunst’. Noguir endrer hyppig meny, men aldri uten omtanke og sikkerhet, og uansett hva han gjør, er det i øverste sjikt. Ostemenyen må sies å være byens beste. Vinene er utvalgt med omhu og ikke overpriset, og det er alltid et hyggelig utvalg av viner som serveres som glass. Spisesalen er stor og behagelig, og gir rom for private samtaler i et lavt støynivå.   http://www.onesixtyblue.com/

Salpicon
får vår stemme som byens mest tilfredsstillende meksikanske restaurant. Chef Priscilla Satkoff oppnår det maksimale når det gjelder smak og visuell tilfredsstillelse med alt på menyen. Hennes kunnskaper ble oppgradert under veiledning av Rick Bayless ved Topolobampo/Frontera Grill, men hun har utviklet sin egen merkevare gjennom kreativitet og innsatsvilje. Det er vanskelig å velge favoritter fra menyen, men vi kan ubetinget anbefale ceviche, gordito, grillede tigerreker og dobbeltskåret svinekotelletter i en jordaktig Oaxaca chile ancho mole saus. Dessertene er gode, selv om de ikke er typisk meksikanske. I tillegg er det en meget god vinliste, og det bys på 100 forskjellige sorter tequila. Alltid vennlig service. http://www.salpicon.com/

Gene & Georgetti
har vært Chicagos steakhouse primus inter pares siden 1941. Atmosfæren kan beskrives som en lett raffinert speakeasy, og servitørene er like gretne som de er effektive, og stekene er i toppsjiktet, riktig lagret og fyrt opp i et kokekar som gir mer enn fem hundre grader Celcius. På den måten svis utsiden samtidig som smaken i selve kjøttet holdes intakt. Porterhouse, New York strip og filet mignon – alle i beste forfatning. Dette er et sted hvor Chicagos toppolitikere møtes. Behøver vi å si mer? http://www.geneandgeorgetti.com/

 

Denne oversikten er laget av fire reisejournalister på besøk i Chicago i august 2011. Beskrivelsene bygger på intervjuer med lokalbefolkning, bransjefolk samt egne besøk.

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO