1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Maori-legender fra Opal Hot Springs

For Destinasjoner av Isabelle Sanjaume (august 2012)

New Zealands North Island er spesielt kjent for sin vulkanaktivitet. Hver dag fraktes busslaster med turister til Rotorua for å betrakte den kokende lavamassen, New Zealands versjon av Gamle Geysir på Island. Dette er hyggelige dagsturer, men ingen ting blir mer autentisk enn et besøk til noen av øyas mindre utviklede kilder.

Reise_til_Opal_Hot_Springs

Opal Hot Springs, en times kjøretur sørøstover fra Auckland, er et samlingssted for lokalbefolkningen, tatoverte maorier og mørkhudede ”Pakeha”-familier. Vågale ungdommer hopper fra klippene,10 meter over havflaten, og forsøker gjerne å snike seg inn, men den godhjertede eieren er vaktsom, og som regel må de betale som andre besøkende for en dag i de naturlig oppvarmede bassengene.

Reise_til_Ramaroa 

Opal Hot Springs historie er mer romantisk. Ifølge en Maori-legende ble en chief og hans Wahine som padlet i kanoen ”Ramaroa” fortalt at de måtte ha seilt gjennom området innen tussmørke. Forelsket som de var, nøt de dagen i kildevannet og glemte tiden fullstendig. Det førte til at kanoen ble forvandlet til stein.

Reise_til_Sons_of_the_Tamaroa

For et beskjedent beløp kan du gjenoppleve legenden den dag i dag. La familien bli igjen ved svømmebassenget og besøk det hellige og private Ramaroa-bassenget. Bak bambusgjerdet, blant frodig tropisk løvverk og en dorisk søyle, er det et varmt, dypt naturlig basseng. Se gjennom det klare boblende vannet, og du kan skjelne den forsteinede buen til den legendariske kanoen. Du kan lese mer om de varme kildene på New Zealand i boken Hot Springs of New Zealand av Arthur Stanley Herbert.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO