1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Biarritz
- kongenes feriehotell og feriehotellenes konge

Tekst: Tor Kjølberg

Victor Hugo, som var forelsket i byens ville skjønnhet, ba innstendig for seg selv i 1830 om at Biarritz ”aldri ville komme på moten”. Hans håp ble sønderskutt da nygifte Napoleon III og hans keiserinne Eugénie ankom stedet i 1855 og bygget den aristokratiske rosafargede Villa Eugénie som sin sommerresidens.

reise_til_Biarritz

Biarritz ble dermed en ettertraktet destinasjon, og så vel kongelige som andre nobiliteter har kommet hit for å ”ta pulsen på stedet” lenge etter at keiserparet sluttet å reise dit i 1870. De ble senere erstattet av en mer mangfoldig gruppe kunstnere, skribenter og kjendiser.

Villaen oser fortsatt av fortidens glamour, men Napoleons sommerresidens er i dag det vakkert restaurerte Hôtel du Palais, et sosialt landemerke på denne strekningen av Atlanterhavskysten.

reise_til_hote_du_palais_Bearritz

Til glede for dagens hotellgjester valgte Napoleon det best tenkelige strandområdet, La Grande Plage. Spør hvem som helst i det internasjonale surfermiljøet om hvem som først oppdaget de beste bølgene i Europa langs disse herlige strendene på 1950-tallet og gjorde Biarritz til kontinentets uoffisielle hovedstad for surfing og windsurfing.

Hotellets velutstyrte og romslige gjesterom har utsikt til den kuperte kystlinjen i dette ville hjørnet av Baskerland, hvor de mektige Pyreneene siger ned i Biscayabukten. På Palais befinner den herlige ånden av gamle Biarritz seg heldigvis fortsatt. Prøv gjerne lykken på det klassiske kasinoet og la deg skjemme bort i saltvannsspaen.

Biarritz ligger 190 kilometer sørvest for Bordeaux og 32 kilometer fra grensen til Spania. 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO