1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Forum del Vino

For Destinasjoner av Isalah van Howe (oktober 2012)

Jeg befinner meg i Alvear Palace Hotel i Recoleta på vinsmaking. Recoleta ligger i sentrum av Buenos Aires beste nabolag, Alvear-palasset. Alvear Palace er områdets beste hotell og her var det i tillegg vinsmaking i verdensklasse. Med andre ord, bedre kan det ikke bli i Buenos Aires, som faktisk er en fin by på mange måter.

Opplevde jeg noe nytt? Ja, og det kan sammenfattes med ett ord: Frukt.

Unge viner er fruktige, eldre viner er mer sammensatt. Australske, chilenske, spanske og argentinske viner er fruktige. Viner fra Frankrike og California er som regel mer sammensatt. I dag tar australske og chilenske viner over verdensmarkedet, og Argentina er på full fart inn som en av de store aktørene. Viner fra California og Frankrike har plutselig fått konkurranse i en verden med overproduksjon.

Før kunne man finne eldre viner på mange av de beste restaurantene rundt om i verden. I dag er du heldig hvis du finner viner med produksjonsår 2000.

I vår serverte en venn av meg i Paris en 1964 St. Estephe fra Bordeaux, som fikk himmelen til å virke ganske nær. Men stort sett drikker vi yngre og mer fruktige viner. Argentinas solrike klima, gode jord og lange vintradisjoner gjør at landet er konkurransedyktig på dette markedet.

Jeg har bare vært i Buenos Aires i to uker så langt, men det er tydelig at vinlandskapet har endret seg betydelig siden jeg bodde her på 1980-tallet. Det årvisse Forum del Vino ble arrangert i det vakre Palais de Glas i Recoleta i perioden 2001 - 2005, og er blant de best organiserte og mest seriøse vinsmakingsopplegg jeg har deltatt i. Det arrangeres ikke lenger, men vinsmaking er det allikevel mulig å oppleve i Buenos Aires. Det er faktisk verdt å ta turen til Buenos Aires i oktober. Den dansk-argentinske arrangøren, Andres Rosberg, fortalte meg at han startet Forum del Vino i 2001, og i 2005 startet han det eneste auksjonshuset for årgangsviner i hovedstaden, Nå er det vinauksjoner flere steder nesten hver uke, spesielt på denne tiden av året.

Reise_til_Andres_Rosberg

For meg er vinneren i år en 2002 Limited Edition malbec fra Enrique Foster. Enrique Foster har også en vanlig malbec fra 2002, som kalles Finca Castro Barros. Ifølge Foster ville han gjerne ha lagret dem enda mer, men de er allerede så gode at det ville være synd ikke å drikke dem. I dag selges yngre viner fra gården for en drøy femtilapp pr. flaske, og den er absolutt drikkbar, selv om den ikke har den samme eikesmaken som gjør de eldre årgangene så fortreffelige.

Reise_til_Enrique_Foster_Argentina

Problemet med Enrique Foster er at vinene hans er så vanskelig å få tak i. Han er en katalansk New Yorker som grunnla vingården i 2001. Han ble hurtig en av de mest anerkjente produsenten av malbec-viner i landet. Hvis du planlegger en tur til Buenos Aires anbefaler jeg deg på det varmeste et privat besøk på vingården.

Vinsmaking_Iquefoster


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO