1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Gourmetrestauranter, rasehunder og herkskapshus på landet

Tekst: Tor Kjølberg (mars 2012)

Vi fant et herlig herregårdshotell rett utenfor London som egner seg særlig godt for polo- og hestesportsentusiaster.

Det er faktum at levekostnadene i London er stive. Det kan alle som har overnattet på et sentrumshotell eller spist på en av metropolens gourmetrestauranter skrive under på. I fjor sies det at prisinflasjonen på restaurantene var mer enn 11 prosent, noe som betyr at prisen for en middag på en gjennomsnittlig førsteklasses restaurant for en person er mer enn 450 kroner, etter at merverdiavgiften ble satt opp med 2,5 prosent til 20 prosent i januar 2011. Allikevel er hovedstadens restaurantliv fortsatt livlig, og de mest populære spisestedene er fullbooket lang tid i forveien. Det åpnes faktisk flere nye restauranter enn de som legger ned.

For å unngå prissjokk kan det være klokt å spise lunsj på spisesteder som har menyer med faste priser. På mange av de beste stedene er prisene omkring halvparten av middagsprisene, og du får enda mer for pengene hvis du velger en etnisk restaurant eller en pub som serverer mat.

Det er oppmuntrende å registrere at mange av de talentfulle kjøkkensjefene som har arbeidet som kokk i Gordon Ramseys restauranter har forlatt maestroen for å åpne egne restauranter. En av dem, Jason Atherton, som var kokk på Maze, åpnet nylig Pollen Street Social, hvor han har gjort om en Mayfair pub til en stilig europeisk restaurant og gitt den navnet til en av de tradisjonelle stamkneipene til arbeiderklassen. Spisesalen har bankettoppsetting, kjøkkenet er bak glassvegg, og det oser av imøtekommende atmosfære.


reiseliv_reiselyst_Pollen_Street_Social


Servitørene er ganske dyktige og anbefaler gjerne tre små forretter før en hovedrett. Selv var vi særdeles fornøyd med lettrøkt laks med avokado og røkt silderognkrem og lammesadel med geitost. Maten er innovativ, om enn ikke eksotisk, men har allerede oppnådd en Michelin-stjerne. Her finner du også en av de nyeste restaurantgimmickene, en separat dessertbar med seks krakker, hvor du kan se på hvordan dessertchefene tilbereder den avslutningsretten du har bestilt.

Det store toppselgeren er ”PBJ”, peanøttsmør parfait med kirsebær, kirsebærsorbet og ristet risterte.

Spisesteder hvor du kan stikke innom og komponere din egen lille tallerkenrett er fortsatt populære i London, men de er kommet til et punkt hvor den lille tallerkenretten kan synes vel liten i forhold til prisen.

Det hender tidvis også hos Nopi, den første fullservicerestauranten til Totam Ottolenghi, som også eier de fire Ottolenghi delis som finnes rundt om i London. Hans nye brasseri i Soho ligger like nord for Picadilly Circus, derav navnet. Den har hvite fliser i inngangspartiet, hvor du kommer inn i en lang bar med messinglamper. Spesialiteten er en blanding av retter fra hjemlandet Israel kombinert med ingredienser og smaker fra Middelhavsregionen og Asia.


reiseliv_reiselyst_nopi_London


Stedet har sin styrke innen vegetarretter, for eksempel brasserte artisjokker og bønner med syltet sitron. Kjøtt- og fiskerettene er også verdt å vurdere. Selv hadde vi en fantasisk opplevelse med tørkede kammuslinger med chilisyltetøy og daikon. Den billigste retten koster rundt 50 kroner og besto av brasserte grønnsaker. De fleste vinene koster rundt 300 kroner for en flaske. Du kan velge mellom et titalls viner i glass.

Larmende grå dager gir deg lyst på en herlig kopp te i hyggelige omgivelser, kanskje med et innslag av en sjokoladelekkerbisk. Det luksuriøse Chancery Court Hotel serverer ettermiddags sjokoladete i The Lounge. Der kan du begi deg ubegrensede ganger til kakebuffeen, hvor du blant annet finner hvit sjokolade og pistasjterter, bringebærsjokolade makroner, Sacherterter, brownies og, som et gjenferd fra fortiden, en sjokoladefontene.


reiseliv_reiselyst_chancery_court_london

Britene er kjent for sin lidenskap for hunder, så det burde ikke forbause noen at det finnes et Kennel Club Art Gallery. The Times of London skrev at det er ”det mest eksklusive offentlige galleriet i Storbritannia”. Det inneholder den største samlingen av rasehundmalerier i Europa, og du kan overvære forelesninger og hundeutstillinger. En av de siste utstillingene het: ”A Terrier’s Tale: The Manchester Terrier through History”. Adgang til galleriet gjøres gjennom avtale, og åpningstidene er 9:30 – 16:30 mandag – fredag.


reiseliv_reiselyst_kennel_club


Coworth Park, mindre enn en time fra London sentrum, er et elegant hotell i en restaurert herregård fra det 18. århundre. Hotellet ligger midt i en poloeiendom, ikke langt fra galoppbanen Ascot. Den ble bygget i 1776 og har vært eid av en rekke aristokratiske familier inntil 2001, da den ble kjøpt av Dorchester-gruppen, som driver topphoteller som Meurice og Plaza Athénée i Paris, Principe di Savoia i Milano og Bel-Air i Los Angeles.

reiseliv_reiselyst_coworth_park


Bygningen har 70 rom og ligger på en nesten tusen mål stor eiendom, et steinkast fra Windsor Great Park, hjemstedet til eliteklubben Guards Polo Club. Rommene og suitene befinner seg i hovedhuset og to annekser, enkesetet og det som tidligere var stallene. Enkesetet har tre soverom, som kan bestilles separat eller sammen med husets kjøkken, spisestue og salonger. Det er en mer avslappende atmosfære i stallen, som er innredet med samtidsmøbler.

Alle rom er store med mye naturlig lys, de fleste av dem med duse veggfarger, georgianske antikviteter og reproduksjoner. Måltidene serveres i det detaljrike hovedhusets spisestue, og menyen består av herlige, oppdaterte klassikere som vilt med polenta, breiflabb med rødvinsrisotto og brassert oksehale.

Det serveres også måltider i den mer uformelle Barn Restaurant, som har steingolv og en rad med vinduer. Menyen der konsentrerer seg om britiske retter som østers, gjeterens pai, ristet kylling og lignende. Hotellets gjester kan om ønskelig ri på gårdens hester og overvære profesjonelle polokamper, men du behøver ikke å være interessert i polo for å nyte Coworth Park.

Eiendommen har også en smart og omfattende spa med egen restaurant, innendørs svømmebasseng og trimrom. Fiske og jakt er mulig i sesongen, og det er et fantastisk område for turgåere.


reiseliv_reiselyst_coworth_park_spa


Våre foretrukne gjesterom ligger i toppetasjen i hovedhuset og har utsikt til havene og skogen.
 
Bli med på en omvisning på Coworth Park.


Les også: De beste loppemarkedene i London

Bulgari Hotel & Residences London

Mars 2012

Når penthouseleiligheter i Candy-brødrenes One Hyde Park selges for 1,2 milliarder kroner, kan Knightsbridge i London offisielt skilte med verdens høyeste eiendomspriser.

reiseliv_reiselyst_bulgari_hotels_and_residences

På pristoppen finner vi også Bulgari’s Hotel & Residences som åpner i april. Det blir juvelerbedriftens tredje eiendomsprosjekt etter feriehotellet i Bali og hotellet i Milano.

Halvparten av de 12 etasjene bygges under bakkeplan. Internt ønsker ikke ledelsen å fortelle noe om prosjektet, men gjester kan nok forvente seg tilsvarende dekor som allerede finnes i originalen i Milano, underfundige innslag av sølv og marmor, italienske samtidsmøbler, krydret med et utvalg fine antikviteter.

Når det gjelder hotellets fasiliteter sies det at mindre er bedre. Det kommer en restaurant som serverer italiensk gourmetmat, et svømmebasseng, et ballrom og en supermoderne Bulgari spa, som er et samarbeid med Espa.

Hoteller overdriver heller ikke når det gjelder overnattingsmuligheter. Det er bare 85 rom og suiter, fra 43 kvadratmeter til store leiligheter med to soverom. Prisene er ikke offentliggjort enda, men hotellet vil markedsføre seg som ett av de få beste i landet, og det er vel her man helst bør bli sett under Olympiaden til sommeren.

www.bulgarihotels.com


Kort stopp i London


Tekst: Tor Kjølberg (mars 2012)

Sofitel St. James er bedre enn det image kjeden generelt har. Hotellet åpnet i 2002 og ligger praktisk til mellom Trafalgar Square og Piccadilly Cirkus. Dette var tidligere en storslått edwardiansk bankbygning ved enden av Pall Mall.

reiseliv_reiselyst_web_images/1012_1b-london-sofitel_st_james.jpg


Bak den imponerende lobbyen med sin høye himling finnes 186 rom som er møblert strømlinjeformet, men allikevel i avslappet stil med blant annet ultrakomfortable senger med fjærdyner. Målgruppen er primært forretningsreisende, og hotellet har derfor selvsagt trådløst Internett og et lite spa. Betjeningen er uklanderlig hjelpsom. Med hotellrestauranten Brasserie Roux er overdådige middager alltid innen rekkevidde, og kvaliteten på rettene som serveres gjennom room service er også generelt høy, selv om de burde gjøre noe med den redselsfulle kaffen.

Ved siden av lobbyen er det en bar som kan by på 50 forskjellige champagnemerker. Te serveres i en rosa lounge som kan minne om en dropseske, og som til og med har harpemusikk, en scene som forfatterinnen Barbara Cartland sikkert ville ha elsket.

Ønsker du en hurtig take-away frokost, lunsj eller bare litt å bite i, er de to avdelingene til Ottolenghi, en i Notting Hill og en annen i Islington, favoritter blant lokalbefolkningen. Sunne hjemmelagde salater, hovedretter og bakervarer bugner bak de smale hvitmalte butikkfasadene. Hvis du kommer utenom rushtidene kan du kanskje kapre en av de få plaststolene ved det kommunale bordet hvor servicen er så avslappet at det til tider grenser til irritasjon. Det er bedre å peke på det du vil ha og ta rettene med deg. Vi satte stor pris på de fantasifulle salatene av ristede auberginer med fetaost og granateple, organisk blandet rosenkål og gulrøtter frisket opp av sumak og sitron, smakfull kjøttpai og innbydende desserter som sitronmascarpone miniterter og en kjempe sjokolademarengs.


reiseliv_reiseglede_web_images/1012_location-notting-hill.jpg


Hvis du er interessert i å handle engelske og kontinentale antikviteter, men har liten tid eller liten kjennskap til markedet, kan du prøve Antiques Resource, som tilbyr personlig service og hjelper kundene å finne møbler og dekorgjenstander hurtig og enkelt. Den Atlanta-fødte londonkvinnen Nan Mabon har brukt mange år på å opparbeide seg et nettverk av utbydere og auksjonshus. Hun tilbyr kundene en prisfordel og har et godt utvalg. Hun har en eksperts øye for kvalitet, og hvis du ber henne lete etter noe spesielt sender hun bilder av det hun finner som e-post.

reiseliv_reiselyst_web_images/1012_antique-resource.jpg

Allegra Hicks er utdannet som tekstildesigner i sitt hjemland Italia. Hun forklarer gjerne kundene inngående om sine klær og stoffer i den elegante lille butikken i Belgravia. Noen kaller henne for kaftandronningen, og hun har spesialisert seg på flytende omslagsklær, retrotrykk og smarte små dresser. Bijouteri og tilbehør som kan koordineres med moteplaggene finnes i rikelig utvalg. I underetasjen er det en liten interiørdesignavdeling som drives av hennes mann, Ashley. Han er sønn av den avdøde kjente designeren David Hicks. Der finner du også servicer og dekorgjenstander for hjemmet.

reiseliv_reiseglede_web_images/1012_allegra-hicks.jpgKombiner kunst og god mat i London

Tekst og foto: Tor Kjølberg, februar 2011

En av Londons best bevarte hemmeligheter er hvor gode og kreative restaurantene i metropolens viktigste museer er. Og prisene er for det meste absolutt overkommelige.

Det er behagelig å slappe av med en lunsj under et museumsbesøk. Da får øynene hvile etter å studert hundrevis av mesterverk. Etter et måltid, og kanskje et glass vin, kan man fortsette kunstopplevelsene med fornyet energi.

Det er imidlertid viktig å bestille bord på forhånd hvis du ønsker å spise lunsj i de mer formelle restaurantene, selv om det noen ganger holder å bestille når du kommer til museet. De fleste museer har også mer uformelle kafeer med enklere matservering.

National Picture Gallery

Vårt fremste valg ble Portraits, en ren, moderne og luftig restaurant på toppen av National Portrait Gallery. Gjennom vinduer som går fra tak til gulv konkurrerer utsikten utover mot St. Martin-in-the Fields Church og Trafalgar Square med en kreativ meny, som inkluderte forretter som kremet artisjokksuppe a la Jerusalem, skotsk viltcarpaccio oig hønselever parfait med fiken og daddelrelish.

Kremet artisjokksuppe

Disse kan etterfølges av retter som ristet guineafugl, brassert lammeskank, smørdampet nøttesquash og salvierisotto, for å nevne noen. Blant dessertene kan en velge mellom stimet sitronpudding, sjokolade- og kastanjemousse eller kaffe ostekake. To retters meny koster omkring 180 kroner, mens en tre retters ligger på rundt 200.

Like ved siden finner vi National Gallery med sitt eget førsteklasses National Dining Rooms, som du finner i Sainsbury Wing. Restauranten befinner seg i et avlangt rom som domineres av et veggmaleri som strekker seg over en hel vegg.

National Gallery

Til lunsj kan du velge mellom blomkål-urtesuppe og Curry Thai-kylling med furunøtter. To retters meny koster omkring 150 kroner, og en tre retters rundt 180.

Tate Modern har et stilig spisested med sorte aksenter i øverste etasje med store vinduer på to motsatte vegger. Forsøk å få et bord som vender mot Themsen. Der er utsikten til St. Pauls-katedralen spektakulær.

St. Paul fra Tate Modern

Blant de mange kreative rettene valgte vi lysingfilet med spinat, hjertemusling med kaperssmør og en langsomt stekt lammesadel. Til dessert kan Bramley eple- og rosinstrø anbefales på det varmeste. Eller kanskje ristede Victoriaplommer med crème mousseline eller opp ned ananaspudding?

Svenske Fabian Magnussom har vært restaurantsjef der de senere årene.

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO