1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Bienvenue au CANADA!
Welcome to Canada!

Tekst: Tor Kjølberg (Januar 2013)

Canada blir ofte betraktet som en vinterdestinasjon, men et ferskt besøk av det meget omtalte britiske hertugparet fra Cambridge har brakt landet inn i varmen. Som nesten nygifte besøkte de den nordlige regionen, og satte dermed Canada tilbake på kartet som en ettertraktet sommerdestinasjon. Men Canada byr på så mye, mye mer, og i Destinasjoner heiser vi lønnebladmotivet og følger i de kongeliges spor slik de selv utforsket det mangfold av skatter som finnes i dette enorme landet.

Med sin beliggenhet i Nord-Amerika blir Canada gjerne omtalt med begreper som territorier eller provinser. Det gjør det enklere å kartlegge de forskjellige områdene og severdighetene. Canada er et land som virkelig innbyr til å bli utforsket. Canadierne er veldig høflige, og de ønsker besøkende velkommen til et land som kan virke overveldende stort.

Reise_til_Ottowa 
Ottawa
Hovedstaden ligger i Ontario-provinsen i den østlige region av Canada, og i hver eneste kvadratmeter gjemmer det seg en ny opplevelse. Et besøk i byen gir deg også muligheten til å få nærkontakt med landets nasjonalsport ved at du overværer en ishockeykamp. Canada har syv lag i sin nasjonalliga, og du Ottawa Senators opplever du helst på hjemmebane i Scotiabank Place. Da får du den unike smaken av Canadas enorme sportskultur.

Tar du deg en spasertur rundt i ByWard Market, et av de eldste shoppingområdene i Canada, får du anledning til å kjenne fortiden på pulsen, samtidig som det er mulig å skjemme seg selv bort litt. Om dagen er området fullt av boder som selger ferske, lokale varer i kamp med oppmerksomheten fra de små boutiquene i området. Om kvelden er det en hektisk stemning her, og valget står mellom gamle tavernaer og nye, moteriktige barer.

Reise_til_Banff_Hot_Springs 

Banff Hot Springs
I Rockies-området har Banff, Canadas første nasjonalpark, helt spesielle egenskaper. Det er et forbløffende vakkert friluftsområde. Parken begynte som et mindre 26 måls stort område i 1885, men har siden vokst til hele 673 mål og blitt en av Canadas viktigste attraksjoner. Den er mest kjent for Lake Louise og Moraine Lake som er omgitt av snødekte fjelltopper, og gjenspeiler naturen i sine nesten uvirkelige jadegrønne sjøer, et resultat av den mineralrike tilførselen fra de omliggende isbreene. Navnet Louise forbindes gjerne med det store skianlegget med det berømte Fairmont Chateau Lake Louise, en luksuriøs, tårnformet edwardiansk drøm og sannsynligvis det flotteste hotellet i hele Rocky Mountains. Moraine Lake, 13 kilometer øst for Louise, er et vakkert område for dem som foretrekker noe mindre kommersielt, med en turvei som går langs sjøens nordre bredd nedenfor de mer enn 3.000 meter høye fjelltoppene. I sørøst er det også flotte turmuligheter i Johnston Canyon, med en turvei som går mellom 300 meter høye klipper, steintunneler, gangbroer av tre og hele syv vannrike fosser som ender sin ferd i en rekke jadefargede vannkulper som går under navnet The Inkspots. I hele området kan man faktisk føle isolasjonen som blir forsterket av fjellenes sinnsro, en overveldende stillhet inspirerer folk til å avslutte dagen i det absolutte luksuselement, en avslappende spa. Men dette er ikke en vanlig hotellspa. Her er det nemlig naturlige varme mineralvannskulper, som nytes aller best al fresco i den friske skogluften under de vakre tindene høyt over Lake Louise. Høres det idyllisk ut? Og dette er ikke en scene hentet ut fra en roman. The Hot Springs, gjemt mellom de alpine glenningene, er en skatt for personlig nytelse.

I sør ligger byen Banff, en overraskende stilig destinasjon de ville omgivelsene tatt i betraktning. Fairmont Benff Springs Hotel ligger fantastisk plassert sør for byens Bow River, som er et testament fra Canadian Pacific, med en bemerkelsesverdig utsikt, et flott spa, en golfbane i verdensklasse og en uforlignelig service.

Reise_til_Jasper_Canada 

Nasjonalparkene Jasper og Yoho
Vest for Edmonton strekker nasjonalparkene Banff, Jasper og Joho seg fortløpende 480 kilometer nord-sør i kombinasjon med en rekke mindre parker som går under fellesnavnet Rocky Mountain World Heritage Site, ett av de største fredede områder i verden. Albertas tre nasjonalparker tiltrekker seg alene samlet mer enn syv millioner besøkende i året. Det er skjønnheten her som må få æren. Taggete tinder og skyggefulle alpinåser, spektakulære fossefall, isbreer og islagte vann, dype elvedaler og innsjøer som ligger der og speiler himmel og landskap. Dette er et oråde for elger, amerikanske reinsdyr, langhornede sauer og sorte grizzlybjørner. De er kun lovlig å skyte på med kamera, og dyrene er yndede fotoobjekter. Her bygde The Canadian Pacific Railway flotte hoteller sent i 19. århundre, som de regnes fortsatt blant de beste i Nord-Amerika.

I nord knytter Icefields Parkway sammen Lake Louise og Jasper nasjonalpark. Da har man passert et eventyrlandskap av hengende isbreer, dype elveleier og Columbia Icefield, en av de største isoppsamlingssteder sør for Polarsirkelen. Området dekker nesten 300 kvadratkilometer.

Jasper, Canadas største nasjonalpark i Rocky Mountains, har imponerende fjellformasjoner og er mindre turistpreget enn Banff. Men det er ingen mangel på turveier som snor seg gjennom de populære områdene, den smale Maligne Canyon hvor det er rafting muligheter på elvene Athabasca og Sunwapta. Sportsfiskere kan nyte friheten ved Maligne Lake, den største sjøen med vann fra isbreene i The Rockies. Miette Hot Springs gir deg bademuligheter i det fri blant fjell og skog.

Vest for Banff og Jasper ligger Yoho nasjonalpark, som har fått sitt navn fra gammelkanadisk språk. Det kan oversettes til Ærefryktens under. Den er langt mindre og dekker omkring 1300 kvadratkilometer, med mer enn 400 kilometer velholdte turveier. Historien knytter seg også her til Canadian Pacific, som i 1900 sprengte et par tunneler rett gjennom fjellmassene. I dag kan besøkende betrakte tog som kommer og går ved The Lower Spiral Tunnels Viewpoint, 16 kilometer øst for byen Field, omrent i sentrum av parken. I byens besøkssenter kan du få opplysninger om Burgess Shale-fossilfunnene, hvor dyr fra sjøen i den kambriske periode som dekket regionen er blitt funnet på fjelltoppene. Det går organiserte turer fra byen dit opp.

11 kilometer nordvest for Field ligger den isbrebelagte Emerald Lake, en av Yohos mest populære destinasjoner. Det er et perfekt fjellområde for turgåing, kanoferder og hesteriding. Områdets Emerald Lake Lodge er stedets beste overnattingssted med sine 24 to etasjers chalets. Reiser du fem kilometer videre kommer du til Takakkaw Falls, Canadas nest største foss med et fall på mer enn 400 meter.

Reise_til_Canadian Rockies 

Rockies
Det som gjør Canada så spesielt er at det er et organisk utendørs opplevelsesseter. Med et så stort mangfold av natur og klima er det aldri vanskelig å finne på ting å gjøre. De som ønsker seg et virkelig adrenalinkick kan for eksempel leke seg i de høye fjelltoppene, dalførene eller også på isbreene. Det er flere nasjonalparker, og alle har sitt særpreg. Rocky Mountains strekker seg gjennom Columbia og Alberta og er et syn i seg selv. De majestetiske fjellformasjonene kan også betraktes fra luften, men det mangfoldige landskapet oppleves ubetinget best på bakkeplan, eller på vann, for den saks skyld.

Reise_til_Quebec 

Quebec
Når vi er så langt nord er nok Quebec best kjent som et vintersportssted, men provinsen har mye å by på også i sommermånedene. Mont-Tremblant viser seg om en ekte, unik flerfarget juvel som har festet seg i foten på det kanadiske skjold. Fransk historie og kultur er fortsatt merkbar på dette stedet, og besøkende får en sitrende følelse av luksus og frihet. Hit søker også mange aktivister i sommermånedene, da landskapet er spesielt inspirerende med frodige smaragdtinder som forsvinner inn i dalførene som huser karismatiske bygninger og slott. Det er rikelig med aktivitetsmuligheter her selv om snøen har måttet gi tapt for sommervarmen. Bruk muligheten til å forflytte deg inn i fjellheimen med kabelbanen, hvor du får en utsikt du knapt har sett maken til, og hvis du er heldig med tiden, eller planlegger godt, kan du få med deg en fantastisk solnedgang.

Reise_til_Toronto_Tower

Toronto

Med sine 553,54 meter over bakken regnes The Tower i Toronto som verdens høyeste frittstående byggverk (2004). Tårnet er ikke noe for folk med høydeskrekk, men verdt et besøk til topps for de som har en roligere puls. Fra tårnet er det en uforlignelig utsikt mot metropolens skyline. Inni selve tårnet er det mange muligheter for aktiviteter, og de forsterker seg tilsynelatende etter hvert som du kommer høyere. Nyt utsikten gjennom panoramavinduene eller føl skjelvingen i knærne når du ser flere hundre meter under deg fra gulvet av glass. De som søker den ekstreme opplevelsen finner neppe noe mer utfordrende enn ’The Edge Walk’, som lener seg mot kanten av tårnet mens du kaster blikket nedover under deg. Men det er ingen grunn til engstelse, du er fastspent!

Reise_til_Niagara_Falls

Niagara

Helt spesielt vakkert er selvsagt Niagara Falls som ligger på grensen mellom Toronto og New York. Det er verdens største naturlige fossefall og har vært en attraksjon helt siden turismen så smått begynte tidlig i det 18. århundre. Den utrolige skjønnheten har bare utviklet seg med årene, og er en selvskreven destinasjon ved et besøk i provinsen Ontario. Det finnes gode hoteller i området hvor du kan våkne opp til en fantastisk utsikt fra rommet eller ta et kort cruise på vannmassene nedenfor fossen, hvor du kan oppleve de brølende vannmassene.

Med et så stort mangfold av landskaper, og enda mer å se og gjøre, er det ikke merkelig at flere og flere oppdager Canada som ferieland, et ideelt reisemål for opplevelser. Det finnes så mange alternativer. Du kan velge å slappe av og la deg bli fraktet til de attraksjonene det ikke er enkelt å komme til på egenhånd, eller du kan bli med på guidede turer. Kanskje foretrekker du å kjøre selv, slik som mange andre som ønsker å utforske landet i sitt eget tempo. Det finnes godt utvalg av overnattingssteder, fra de beste hoteller til camping eller B&Bs. Her er en hel en verden av muligheter.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO