1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Bussreiser med barn

Å gjennomføre en lang bussreise med barn kan være en utfordring, men med litt planlegging kan du og barna nyte bussturen med minimalt slit og støy.

Når du planlegger reisen, forøk å unngå helger i høysesong. Da slipper du å vente på neste buss hvis den skulle være full, og barnet får samtidig mulighet til å strekke seg mellom setene når bussen ikke er overfylt. Hvis reisen varer mer enn en halv dag, vurder om det kan lønne seg å kjøre om natten slik at barnet kan sove seg gjennom mesteparten av turen.

Små barn reiser som regel gratis, men hvis bussen er full kan det hende at barnet må sitte på fanget, og det kan over tid bli ubehagelig for så vel foreldre som barn. Det kan lønne seg å betale barnebillett for alle barna. Selv i lavsesonger kan en buss ute av drift bety en dobling av passasjerer på den neste, slik at det ikke er nok seter til alle. Selv på en overfylt buss vil barn ha krav på egne seter.

Ta med en ”godtepose” for alle barna. De bør inneholde flere aktiviteter og noen få godbiter og drikke. Ta med billige leker som ikke blir savnet hvis de blir borte, for eksempel fargestifter og fargebøker.

Sørg for hele tiden at du ser barna og at de er i nærheten ved bytte av buss, henting av bagasje og ved pausestopp. Ha gjerne de aller minste i bånd. Ved pausestopp pek ut en møteplass som barna kjenner igjen, og si at de umiddelbart skal gå dit hvis de ikke finner deg. Ta med et nytt foto av hvert av barna i nødtilfelle. Ta hurtig kontakt med personalet hvis du tror at et barn er blitt borte, og ikke vær redd for å gjøre det høylytt.

For barnets sikkerhet, pek ut ansatte i uniform ved reisens begynnelse. Fortell dem at hvis dere kommer bort fra hverandre, bør de gå til en som er kledd slik, eller en uniformert politi. Hvis de ikke finner noen i uniform, eller noen betjeningsdisk, si at de skal ta kontakt med en mor med barn. Det er det tryggeste alternativet når det gjelder fremmede mennesker. Forklar dem at det er absolutt forbudt å forlate en terminal eller gå utenfor busstasjonen, uansett årsak. Si at du aldri drar videre uten dem, og at du er i nærheten hvis de skulle bli borte. Si også fra at de aldri må leke i nærheten av, bak eller spesielt under bussen. Øv dem i å huske sitt telefonnummer, adresse og ditt fulle navn før avreise.

Hvis barnet nylig er pottetrent, eller fortsatt har tilfeldige ”uhell”, sørg for å ha med bleier og rengjøringssaker for å unngå ubehagelige situasjoner. Oppmuntre dem til å gå toalettet med regelmessige mellomrom, særlig etter måltider og drikke, istedenfor å vente til siste øyeblikk da de må vente på ledig toalett. Følg alltid unge barn til toalettet i bussen, og pass på at de vasker hender med såpe og vann når de er ferdige.

En rull med skillemynt i lommen er praktisk å ha til automater i forbindelse med stopp. Da slipper du det trøbbelet det er å finne noen som er villige til å veksle.

Selv ved korte stopp bør du ta barna med ut av bussen slik at de kan få litt frisk luft og strekke på benene. Hvis du stopper for bytte av buss og har et par timer til overs, og det er tidlig nok, plasser bagasjen i oppbevaringsbokser og gå en liten tur med barna i nabolaget eller på en liten sightseeing.

Slapp av så godt som mulig og nyt turen. Gi barna mye oppmerksomhet, lek ordspill og fortell dem historier. Gjør lange turer til en mulighet for kvalitetstid med barna. På den måten kan bussreiser bli til hyggelige minner.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO