1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Frankrike Rouen


Av vår Frankrike-korrespondent (august 2011)

Det var en lat sommerdag i Paris. Himmelen var skyfri, og det var spesialpriser på togene denne dagen, så vi kjøpte tur-retur-billett til Rouen.

Rouen i Normandie ligger omkring en time nordvest for Paris. Det var der Jean d’Arc ble brent levende. Monet har malt katedralen flere titalls ganger, og forfatteren Gustave Flaubert bodde der.

Vi tog toget fra Saint Lazare, en av Paris’ eldste jernbanestasjoner, og vandret gjennom Gamlebyen og nøt synet av den fransknormanniske arkitekturen, vegger med håndgraverte treplanker i kombinasjon med malt organisk materiale. Jeg tok bilder av Rouens gotiske katedral, og forsøkte å forestille meg hvor Monet hadde sittet da han malte den.

Destinasjoner Rouen katededralen

Jean d’Arc ble brent levende på den gamle markedsplassen i 1431. Det var engelskmennene som styrte Rouen på denne tiden, men Jean ble dømt av franskmennene. Sannsynligvis aksepterte Charles VII den forferdelige henrettelsen. Et moderne sølvkors markerer stedet, men det faktiske rettergangsstedet var på middelaldersk jordnivå. Det vi spaserte på nå var flere meter over den grunnen Jean vandret på. Vi gikk på avfallsmateriale oppsamlet gjennom seks århundrer. Like ved minnesmerket finner vi den nye Jean d’Arc kirken, bygget i 1979. Helt siden kvinnebevegelsen så dagens lys har franskmennene hatt et brennende ønske om å hedre Jean d’Arc.

Resten av ettermiddagen tilbrakte vi i Rouens kunstmuseum. Ikke overraskende har museet en spesialutstilling som helt og holdent er egnet Jean d’Arc. Museet har i tillegg en ekstraordinært fin samling av impresjonistiske malerier, blant annet ett av Monets katedralbilder. Han ville helst at katedralmaleriene skulle rammes inn som om de var fotografier, og malte katedralfasaden tretti ganger, hver eneste gang med fotoinnramming.

Destinasjoner Rouen Gill
Vi spiste lunsj i Gill, Rouens beste restaurant, kjendissjefen Gilles Tournadres prestisjeprosjekt. Vi tok en fireretters fast meny som begynte med en forrett, en mellomrett av fisk, en kjøttrett, dessert og mange godsaker både før og etter. Fiskeretten, torsk med grønnsaker, var vår favoritt. Jeg kan nesten ikke huske å ha smakt torsk mer saftig og delikat enn denne. Sammen med kaffen fikk vi servert disse små sjokoladestykkene som franskmenn kaller petit-fours. Herlig!

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO