1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Kongress- konferanse- og kulturbyen
SEVILLA

Tekst: Tor Kjølberg (oktober 2011)

Det finnes mange grunner til å legge en konferanse til Sevilla. Den viktigste er kanskje mangfoldet av fasiliteter, kombinert med gunstige priser. Sevilla ligger midt i et jordbruksområdet, og myndighetene har gjort en enorm innsats for å tiltrekke seg besøkende. Siden Expo 1992 er infrastrukturen oppgradert med imponerende veier, syv broer, en modernisert flyplass, og i 2013 er det nye høyhastighetstoget fra Malaga på plass. Da reduseres reisetiden, som i dag er på to og en halv time, til en drøy time. Byens eleganse og sjarm er noe alle kursdeltakere setter pris på.

Reiseliv reiselyst Sevilla 2

”Sevilla er en herlig by, berømt for sine appelsiner og kvinner,” skrev Byron. Han burde kanskje ha lagt til heten, for om sommeren er den intens og begynner tidlig (mai). Men sjarmen er det ingen ting å si på. Sevilla har tre viktige monumenter og en spennende historie, men det er kanskje selve pulsen som imponerer mest. Dette er etter min mening den flotteste byen i Sør-Spania, byen som er hovedscenen for Carmen, Don Juan og Figaro, og fremstår som den beste ambassadøren for provinsen Andalucia.

Reiseliv reiselyst Sevilla 1

Verdt å få med seg: Móron de la Fronteira
Sevillas renommé for sin livsglede og skjønnhet, og for en teatralsk og intens livsstil, er berettiget. Det får den spesielt uttrykt under byens to største festivaler, Semana Santa (Den hellige påskeuken) og den ukelange Feria de Abril, som begynner to uker etter første påskedag. Sevilla er i tillegg Spanias nest viktigste senter for tyrefekting, etter Madrid. Kommer man fra Malaga med bil eller buss, kan det være verdt å gjøre et stopp på Haciende el Huerto utenfor byen Morón de la Frontera. Der er det mulighet for omvisning på en privat okseoppdretterranch, overnatting og bespisning, og selvsagt gnistrende flamencooppvisning.

Reiseliv reiselyst Hacienda el Huerto (Foto: Tor Kjølberg)

To splitter nye kongressentre og konferansefasiliteter
Sevilla tar høyde for å kunne tilby sine forretningsgjester det beste innen presentasjonsarenaer. kongressenteret i Alcalá de Guadaira er nettopp åpnet, og tilbyr alt fra små møterom til et storslagent moderne teater med stor scene og teknisk sceneutstyr. Utstillings og Kongresspalasset FIBES er utvidet med hele 60.000 kvadratmeter, så her er det ingen arrangement som blir for store.

Bo og arranger din konferanse på ett av Sevillas fire stjernes superhoteller
Vi besøkte ett av Sevillas største hoteller, Silken Al Andalus, et arkitektonisk fyrverkeri med stort utendørs frokost- og badeanlegg, noe nordiske kursdeltakere vil sette stor pris på. Da vi spurte om prisen for et dobbeltrom ble vi gledelig overrasket, cirka 80 euro, inklusiv frokostbuffé.

Gamlebyen
Gamlebyen i Sevilla er stedet der du utenom det faglige innholdet sannsynligvis ønsker å tilbringe mest tid. Den ligger på østbredden av Guadalquivir, hvor du har de tre store monumentene Giraldatårnet, Katedralen og Alcázar side om side. Der finner du også de smale sidegatene i Barrio Santa Cruz, det jødiske kvarteret, som i dag er selve hjertet av turistlivet i Sevilla, med bodegaer og serveringssteder på rekke og rad.

Reiseliv reiselyst Sevilla 3Handelssentrum
På nordsiden ligger de største shoppingsentrene og handelssentrum, med de mest kjente landemerkene Plaza Nueva og Plaza Duque de la Victoria  som knyttes sammen av den elegante gågaten c/Sierpes. Fra La Campana, det lille torget på nordenden av c/Sierpes, finner vi c/Alfonso XII, som strekker seg nedover mot elven, og vi passerer Museo de Bellas Artes, som er det nest viktigste museet i Spania etter Prado. På den andre siden av elven finner vi det frodige arbeiderklassedistriktet Triana, flankert på sørsiden av Los Remedios barrio, byens eksklusive boligområde hvor den sagnomsuste festivalen April feria finner sted.

Trenger du en lokal engelskspråklig arrangør anbefaler vi David Cox i Really Discover. 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO