1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Anguilla:
Cap Juluca og Malliouhana hotel

Tekst: Tor Kjølberg

På Anguilla kan du kombinere overdådige luksusoaser med arkitektur fra det 18. århundre.

Kanskje det er det klare lyset som forsterker speileffekten av Cap Julucas mauriske tårn, buer og kupler. De minner mest om en sensuell casbah i Sahara, omkranset av 716 blomsterfrodige mål nær Anguillas sørligste punkt. En magisk, kilometerlang bue av sukkerhvit sand, en av øyas vakreste, binder det hele sammen. Det ultraromantiske hotellet Cap Juluca byr på en kunstners palett med intense primærfarger; grønne hager, hvitvaskede villaer drapert i briljante bougainvillea, og over alt det dype asurblå havet og himmelen.

reiseliv reiselyst Anguilla Cap Juluca 

Det kan nesten bli for mye av det gode for nye besøkende med vintertrette øyne. De enorme rommene er minimalistisk, men eksotisk møblert. Mange av dem har enorme baderom, med badekar for to med tilhørende private solrike patioer. Ikke gå glipp av middag på hotellets anerkjente Pimm’s Restaurant. Det er det eneste stedet her hvor gjestene har på seg mer enn badetøy og gyllen hud. Solnedgangene i Cap Juluca er de mest fantastiske vest for Fez.

reiseliv reiselyst Anguilla Maliouhana hotel 

Ikke langt nordover, øverst på en bratt skrent, byr Maliouhana hotell på utsøkt innredning. Der er det i snitt to medarbeidere pr. gjest, og eierne, en typiske britisk far og sønn, er både interesserte og hjelpsomme. Den største overraskelsen er kanskje vinlisten, den mest omfattende på den vestlige halvkule med 25.000 flasker og 1.500 sorter, blant annet mer enn 60 forskjellige champagnemerker. Spisepaviljongen befinner seg på toppen av den prektige strekningen Meads Bay, hvor du kan oppleve solnedganger du aldri har sett maken til. Det er den anerkjente Paris-baserte chef Michel Rostang som har ansvaret for kjøkkenet og menyen. Det klassiske franske cuisine med lokal aksent er utsøkt, særlig tatt i betraktning at vi befinner oss på en uspolert øy der trafikklysene fortsatt er et relativt nytt konsept.

Lenger nord, i et område som kalles for Dalen (Valley), er Koal Keel et romantisk alternativ til spisestedene i Anguillas strandsoner. Friluftsrestauranten ligger i det som en gang var en uanstendig, sensuell og luftig hage i en plantasjebygning fra 1780. I dag er den nydelig restaurert. Det er ett av de eldste og vakreste vestindiske hjem på øya, med kjølige, tunge steinvegger, som danner et teatralsk scenebilde til ethvert måltid, med stearinlys på bordet. Du kan formelig føle auraen fra flere århundrer siden. Dalførets vertskap har gjort sin egen tolkning av eurokaribisk cuisine. Forsøk ingefærgrillet lam, førsteklasses hummer crepes eller delikat callaloo-suppe laget med chard, kokosmelk og krabbe. Selv om du bare kommer innom for en kopp te, vil du bli trollbundet.

Cap Juluca ligger 15 minutter fra flyplassen. Maliouhana hotell ligger på den nordvestlige strandsonen ved Meads Bay, 11 kilometer fra flyplassen. Anbefalt besøkstid november – april.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO