1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Besøk i golfens hjemland

Tekst: Tor Kjølberg

En pilgrimsreise til landet der golfen ble oppfunnet gir golfentusiaster uante muligheter. Mange av banene hører nemlig uten tvil blant verdens beste.

reiseliv reiselyst Golf lesson

Offisielt er golf som sportsgren registrert helt tilbake til 1552, og man tror at den ble utviklet for det skotske aristokratiet som en fritidsbeskjeftigelse allerede i det 14. århundre.

Du kommer også til å føle deg som en aristokrat hvis du besøker noen utvalgte sagnomsuste hoteller hvor raison d’âtre er å skjemme bort gjestene med uforlignelige golfopplevelser så lenge dagslyset tillater det – og selvsagt med luksus innkvartering.

Old Course St. Andrews er verdens mest legendariske golftempel, noe som forklarer hvorfor det kan være nødvendig å reservere tetider opptil ett år i forveien.

Reiseliv reiselyst Old Course

Greywalls Hotel, et elegant edwardiansk country house, utstråler en varme som i et privat hjem, og byr i tillegg på utsikten til den velrenommerte Muirfield Course. Det er verdens eldste golfbane, og gjestene kan få tilgang til banen med velvillig hjelp fra hotellets concierge.

Gleneagles, hvor Queen’s og King’s Courses er de eldste av fem, ligger i et uforlignelig landskap. Det fantastiske Turnberry Hotel ligger mot havet og har eget fyrtårn. Banen har vært vertskap for British Open tre ganger på sine to berømte baner på den utemmede skotske kyststripen. Nye medlemmer i Carnoustie kaller banen for troløs, men verdensstjernene kaller den for Storbritannias beste.

reiseliv reiselyst Royal Troon

Ved Royal Troon er det bare adgang for menn på den gamle banen. Klubben er så stinn av tradisjoner at kvinner fortsatt ikke får spille der. Alle kan imidlertid forsøke sine ferdigheter på Royal Dornach. Bare seks grader sør for Polarsirkelen er dette verdens nordligste golfbane i verdensklasse, med et behagelig klima, takket være Golfstrømmen.

Det finnes mer enn 500 golfbaner i Skottland, så denne listen er åpenbart bare en liten kloring i øverste sjikt. Men hvorfor ikke begynne på toppen?
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO