1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt

Klassiske restauranter i Beijing

Å forlate Beijing uten å ha opplevd Peking-and er det samme som å unngå bistecca alla fiorentina i Firenze. Vi anbefaler Quanjude Roast Duck Restaurant. Det er en av de eldste restaurantene i Beijing.

Restauranten ble etablert i 1864, og er en av Beijings aller beste hvis du er på jakt etter ekte kinesisk kulinarisk nytelse. De århundrer gamle tradisjonene begynner på spesielle farmer i utkanten av byen, hvor beijingendene med sine hvite fjær blir foret på korn og soyabønner for å få det riktige fettlaget. Når de ankommer kjøkkenet henges endene til tørk og blir deretter smurt inn med sirup, fylt med luft, hengt på kroker og langsomt stekt over åpen ild. Gjestene kan følge med på hele prosessen som foregår på den andre siden av en glassvegg. Hele anden serveres seremonielt i flere trinn, først det fyldige benløse kjøttet, sprø hud med sideretter av sjalottløk samt plommesaus og crepes.

Gjestene er ofte ganske stolte av seg selv fordi de har våget seg utenfor sitt eget hotells trygge, men intetsigende restauranter… helt til de får øye på hva den lokale familien ved sidebordet har bestilt; andemage, tunger, vinger, hjerter, ja faktisk alt fra føtter til nebb.

Hvis ditt besøk til Den forbudte by har fremkalt keiserlige fantasier, bør du unne deg et måltid i Fangshan Restaurant. Siden 1925 har denne prestisjetunge restauranten tilberedt Qing-dynastiets (1644 – 1911) ekstravagante cuisine ved å gjenopplive de mest populære rettene fra det19. århundres keiserlige hoff. I en overdådig teatralsk atmosfære viser betjeningen, ikledd gamle keiserlige drakter, hvordan det kan ha vært å tilbringe en middag med den siste keisermoren Dowager Cixi, som hadde hele 128 kokker. Kjøkkenet produserer fortsatt overdådige banketter og tradisjonelle retter som haifinne- eller fugleredesuppe, verdig et keisermåltid. Fangshans innredning kunne ikke ha vært mer passende, en gammel paviljong på en øy midt i Bei Hai innsjøen, rett bortenfor Den perfekte visdoms bro.

Hvis du foretrekker noe tilsvarende, men uten det teatralske islett, og med en mer intim atmosfære bør du forsøke Familien Li Restaurant, hvor seks familiemedlemmer arbeider hele døgnet for å gjenskape Qing-dynastiets keiserlige retter for mellom åtte og tolv heldige gjester. De flere hundre eldgamle oppskriftene er overlevert fra en oldefar som arbeidet i det keiserlige hoff, og som nitidig klarte å gjenskape dem etter at de ble ødelagt under kulturrevolusjonen på 60-tallet. Resultatet er verdt den to måneders lange ventetiden det tar å få reservert plass. Gjestene i denne lille restauranten består av diplomater, internasjonale innflyttere, en og annen Rockefeller og matelskere fra hele verden. Rettene nytes ved langbordet, som bare er opplyst av en enkel lyspære.

 

 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO