1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Reiser med barn

Hvis et barn skal reise alene bør du skrive ned all nyttig informasjon i en notisbok, som barnet eventuelt kan bruke ved ankomst.

Ikke ta det for gitt at din håpefulle tar til takke med måltider og snacks om bord i flyet. Fruktkarameller eller lignende er fint for ørene under avgang og landing, og forskjellig emballasjepapir kan holde interessen oppe.

Å holde et barn engasjert på en flyreise er noe som mange foreldre har erfart ikke er enkelt. Vår anbefaling er tegneblokk og fargeblyanter. Foreldrene kan gjerne skrive enkle ord som barnet kan lære å lese, og de synes det er spennende når de kjenner igjen ord. Er barnet mindre, kan man tegne enkle skisser som barnet skal beskrive eller gjette seg til hva blir. Det passer for barn i alle aldere. Mor og far kan ha det gøy også!

DryNites er bleier utviklet for barn i alderen 4-15 år som lider av sengevæting. DryNites likner en vanlig trusebleie og finnes i størrelsene 4-7 år og 8-15 år. Det er forskjell på gutte- og jentebleiene, både i utseende og fysiske egenskaper. Jentebleiene har ofte et jentemotiv som sommerfugler og alver, med størst absorberingsevne midt mellom beina der jentenes urinveisåpning sitter, mens guttebleiene ofte har motiver som motorsykler og biler, med en absorberingskjerne lenger opp, tilpasset guttenes urinveisåpning.

DryNites har også utviklet en type bleieshorts, med utseende som en vanlig boksershorts uten noen likhetstrekk med en bleie. Men en bleie er skjult inni shortsen som ikke syntes for det blotte øyet.

Det finnes også DryNites tisselaken, som er et absorberende plastikklaken som kan legges i mellom lakenet og madrassen som absorberer inntil 9 dl urin, dersom barnet skulle ha et uhell nattestid uten å ha på seg bleie.

Dette kan spare foreldre for mange uhell. Hvis de nekter å ha dem på, ha et par i hanskerommet på bilen og la dem ta dem på når behovet er der.

Skal dere reise med barn på fly er det fornuftig å velge tider utenom rushtrafikk, for eksempel sent på kvelden, middag og mandag til onsdag. Da er sannsynligheten større for et gratis sete som barnet kan strekke seg ut og sove på. Kom tidlig til flyplassen. Å løpe nedover endeløse terminaler er påkjenning nok for voksne, men nesten umulig når man skal bære på et barn eller holde det i hånden.

På bilreiser bør dere ikke dele ut godteriet for tidlig. Forsøk å porsjonere det ut en gang i timen. Bruk gjerne et varslingsur.

Når dere reiser med barn og skal bo på hotell, ta gjerne med dere stikkontaktbeskyttere. De fleste hoteller har ikke slike tilgjengelig, og kontaktpunktene er ofte plassert innen barns rekkevidde.

Ha også med et skift for dere selv. Det hender ikke sjelden at barn søler på foreldrenes klær, og da er det godt å ha ekstra tøy tilgjengelig. Det er også fornuftig å ha med seg noen reisesykeposer, for det er ikke alltid de finnes, ikke en gang på fly. Kjøp også med dere noe kaldt å drikke før ombordstigning. Det tar ofte tid før flybesetningen kommer rundt med drikkevarer.

Mange foreldre er bekymret for at barn skal komme bort i forbindelse med reise. Et råd er å utstyre dem med et armbånd eller halskjede som inneholder viktig informasjon, i fall uhellet skulle være ute. Hvis det gjelder en utenlandsreise forsøk å skrive informasjonen på minst to språk.

Ha med arbeidsbrett til barna på bilturer. De fungerer godt for puslespill, brettspill og tegning. Kjøp gjerne noen billige premier som barna kan få underveis med regelmessige mellomrom for små konkurranser dere har tenkt ut. Hvis det er små leker som er premier, kan det være noe barna kan leke med hele ferien.

I fly og bil er post-it lapper populære hos barn. De kan feste dem til vinduene og fjerne dem igjen. Kjærlighet på pinne er bra fro barnas ører under avgang og landing med fly. Ved flybytte kan det være fornuftig å lenke barnas håndledd til ditt eget. På den måten er det mulig å ha ryggsekk på ryggen, mens hånden allikevel er ledig og kan bære annen bagasje. Understrek at det er et armbånd, og at du har et på deg selv også, og at det tas bort ved neste gate.

Elektronisk leketøy og musikk hjelper også barna til å holde seg aktivert på reiser.

Pakk inn seigmenn og litt M&M enkeltvis i aluminiumsfolie. Små barn synes det er spennende å pakke bitene ut for å finne ut hva som er inni. Det er greit å ha i for eksempel fly, men sørg for å ha en søppelpose i nærheten.

Sørg for at barna går på toalettet før avreise.

Ha alltid med et nylig tatt bilde av barna dine i lommeboken, I tilfelle de blir borte i en folkemengde.

Hvis en av foreldrene reiser utenlands med barn, sørg for at det finnes en bekreftet avtale fra begge foreldrene som sier at det er gitt tillatelse til å følge barnet ut av landet. Sørg også for nødvendige vaksinasjonsattester.

På lengre reiser kan det lønne seg å fylle en barnetrillebag med billige leker (”overraskelser”). La barnet rulle sin egen bag på flyplasser og andre venteområder. Gi dem en overraskelse cirka hver halve time. Du blir sannsynligvis overrasket over hvor engasjert de kan bli. Kanskje du selv får anledning til å ta deg en blund også.

Lag porsjonspakninger av klær og bleier som skal vare en hel dag i det antall dager reisen varer.

Hvis dere reiser med barn som har helseproblemer, sørg for at de har sin egne identifikasjon, enten det er et medisinsk halsbånd eller identifikasjonskort. Påse at deres telefonnummer, telefonnummer til lege og medisinske beskrivelser er notert.

Skriv ned navn, adresse og telefonnummer på det stedet dere skal bo under et opphold. Skriv også ”Jeg har kommet bort fra mine foreldre” eller lignende, og sørg for at barna har det med seg. Fortell bara at hvis de skulle komme bort, skal de gi beskjeden til en dame. Det er som regel tryggere enn å gi det til en mann. Vi har opplevd barn som har kommet bort og som ikke kan gjøre rede for seg. Det skaper frustrasjoner for så vel barn som foreldre.

Ha alltid med et par pakker våtservietter. Det er ikke alltid toaletter eller vaskerom tilgjengelig. De er kjekke til å bruke både på hender, i ansikt og eventuelt på klær.

Kjøp et billig kamera med blitz som barna kan bruke underveis. Reisen blir da fotografert i barneperspektiv. Bildene kan senere limes inn i en minnebok.

På lange reiser med barn, ta med et spiralhefte og skriv på forhånd ned alle byene dere skal passere. Underveis kan barna krysse av på listen etter hver som dere passerer. Det gir en visuell følelse av hvor mye av reisen som gjenstår, og de har en oppgave å følge med på. På returen kan de begynne fra bunnen og arbeide seg oppover.

For å hjelpe barn til å huske reisene sine med egne ord, er det fint å kjøpe prospektkort fra alle stedene dere besøker, og på baksiden kan de skrive alt de vil huske. Ved reisens slutt kan man lage et hull i hjørnene, og det blir en fin minnebok fra ferien.

Før reisen lag en hjemmelaget ”bok”, en side for hver dag dere skal være borte. Skriv dag og dato øverst på hver side. På reisen kan baret skrive ned hva dere gjør hver dag, tegne bilder av interessante ting de ser, lime inn brosjyrer eller billetter og få autografer, fra serveringspersonell, nye venner eller kjendiser. Det kan bli en bok de gjerne vil vise vennene sine etterpå.

En fin aktivitet på lange bilturer med hele familien er å skrive ned barnas yndlingssanger på egne ark. Bland dem i en liten boks eller pose. Underveis trekkes det et ark ut, og alle i bilen må synge den sangen som står på arket.

På bilturer, ta hyppige pauser underveis. Det er ikke noe som hjelper bedre mot stølhet, kramper og tretthet. Alle har behov for å strekke seg. Bruk parker eller rasteplasser hvor det er mulig å bevege seg, leke litt og kanskje få en matbit. En tommelregel er 20 minutters pause hver annen time, spesielt ved reiser med små barn.

Tid for snacks: Juicekartonger, lettfordøyelige snacks, våtservietter, bleier og søppelposer er viktig. Bilturer egner seg godt til bruk av Tupperwarebokser. Sørg for å ha en egen boks til hvert barn. Da slipper du å sende mat eller snacks fram og tilbake i bilen.

Spill og leker: Du lekte dem selv som ung. Nå har du anledning til å lære barna dine dem også.

Vis barna på forhånd hvilke tur som skal gjøres, enten det er med bil eller fly eller annet fremkomstmiddel. Vis dem på et kart den ruten dere skal følge. Selv små barn synes dette er morsomt. Vis barna reisebrosjyrer av de stedene dere skal til, og hvis du kan låne med deg noen egnede bøker fra biblioteket, er det også et godt tips.

Å huske ting fra en ferie eller reise er en viktig del av turen. Barna kan lage sine egne minnebøker. La dem notere ting i en skissebok. De kan ta bilder fra brosjyrer eller billetter og lime dem inn. Får de nye venner, kan de få dem til å skrive en hilsen i boken. Selv små barn kan fargelegge eller tegne noe av det de synes er morsomst på en reise.

Før avreise med fly, kontroller barnas ører. Ingen ønsker å fly med barn som har ørebetennelse.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO