1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Harbin Isfestival

Skrevet for Destinasjoner av Richard Thomas Reddy

En ukjent side ved Kina kommer som en behagelig overraskelse, nemlig utendørsfestivalen midtvinters, som må sies å være en av verdens mest spennende festivaler.

reiselyst reiseglede Harbin Isfestival

Langt nordøst i Kina, i et land som lenge hadde navnet Mansjuria, finner vi byen Harbin, som er vert for denne ekstravagante festivalen, som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Harbin har mer enn 10 millioner innbyggere og ligger cirka 104 mil nord for Bejing og bare cirka 48 mil fra Vladivostok i Russland. Den russiske påvirkningen er derfor merkbar, både når det gjelder byens arkitektur og rettene som serveres i byens restauranter.

reiselyst reisegledeHarbin

Harbin feirer vinteren med en årlig is- og snøfestival som starter 5. januar og varer i mer enn en måned. Festivaldeltakerne oppholder seg timevis i minusgradene, dag etter dag, med å bygge fantastiske, gigantiske snøskulpturer og forbløffende konstruksjoner av bygninger, templer og kirker, utelukkende laget av is og opplyst i gilde farger innenfra. Hovedfestivalen arrangeres rett ovenfor Soløyparken, mens en mindre festival arrangeres i Zhaolin-parken.

Hoteller
Overnattingsmulighetene er mange i Harbin, men en lokal avdeling av hotellgruppen Shangri-La er vår første anbefaling. Den byr på den kvalitet og service man kan forvente av varemerket. De dyreste rommene og suitene har utsikt over Songhua-elven og isskulpturene i nærheten. Rom bør bookes i lang tid før festivalen.

For en noe mer malerisk opplevelse krydret med en smule nostalgi kan du prøve Modern Hotel (Madie’er Binguan), som åpnet i 1908 i et herskapshus i Louis IV-stil. Det er bare navnet som er moderne, men det avspeiler glimt fra Harbins historie og har akseptabel komfort. Det ligger gunstig til i Zhongyang Daije, en brusteinsbelagt gågate med flere flotte russiskinspirerte bygninger med lokale og internasjonale merkevarebutikker på gateplan.

Hotellet har 141 rom, men forsøk å unngå standardkategorien, for de er små, smakløse og mørke. Velg heller Eurostandard eller suiter, som er rene, romslige og har store baderom med badekar. Møblene har i stor grad sett sine beste dager, tregulvene knirker, men den kulturelle atmosfæren utligner slike bagateller. Det finnes kinesiske og vestlige restauranter, men de kinesiske er best. Svømmebasseng finnes i en sidebygning.

Spise
Kjøkkenet i Harbin er påvirket av stuinger og stek som kjennetegner det russisk kjøkken. Rettene er rikelige og smakfulle, og inneholder ofte khleb, russisk stort rundt brød laget med humle, som kan veie nesten to kilo.

Bomele 1908 er en liten kafé i begynnelsen av Zhongyang Daije, som har et stort utvalg av bakverk, te og kaffe. Men det er bare to små bord der.

Russia 1914 er et autentisk russisk terom med en meny som inneholder pølser, kålsuppe og biffstuing. Te serveres i samovarkopper med sukkerbiter, som russerne suger teen gjennom. Serveringsstedet ligger i 57 Xitou Daojie, en sidegate til Zhongyang Daije.

USA Bucks er en kafé som har satset på nostalgiske amerikanske minnesmerker, for eksempel fotografier av eieren utkledd som General Patton, skuespilleren John Wayne og andre berømte amerikanere. Menyen består av mat du unngår hjemme, men tyr til på reiser, pølser, hamburgere, pommes frites og lignende.

Dongfang Jiaozi Wang serverer den beste jiaozi (dumpling) i byen, fylt med kjøtt eller grønnsakkombinasjoner. 340 Guogeli Avenue, Nangang-distriktet i nærheten av jernbaestasjonen.
 
Spesialiteten i Xuefu Yipin Jiang Gu er gubang (svinebein og ribbe). Det er enkelt å bestille ved å peke på bilder på veggen. Forsøk også yipin juntang (suppe på fire sopparter) og stekt gresskar. 329 Tongda Jie.

Huamei Restaurant serverer lokale retter, som fisk stekt i melk, bakt får og hønsestuing. Dette smaker godt! 112 Zhongyang Daije.

Gode råd
Beste shoppingområde er Zhongyang Daije, hvor du finner butikker med vestlig preg og russiske suvenirbutikker. Spesialbutikker finner du på Dongdazhi Jie, i bysenteret, sør for jernbanestasjonen. Eller hvis vinterkulda er påtrengende kan Hongbo-kvartalet under Dongdazhi Jie være et alternativ.

reiseliv reiseglede Zhonyang Daije

Den russiske ortodokse kirken Saint Sophia, bygget i 1907, er det beste gjenværende eksemplet på alle de kirkene som ble plyndret under Kinas kulturrevolusjon. Sufeiya Jiatong, på hjørnet av Zhaolin Jie og Toulong Jie.

reiseliv reiseglede St. Sophia Harbin

Hvis du liker å gå på ski, kan du gjerne kombinere isfestivalen med aktiviteter i utforbakkene i Yabuli Nasjonalpark, omkring 24 mil fra Harbin. Selv om det bare er 11 utforbakker og ni skiheiser, var stedet vertskap for de asiatiske vinterlekene i 1996. Du kan overnatte i parkens Windmill Village.

Det er stor etterspørsel eller taxier i vintersesongen, så du bør være forberedt på å dele dem med andre og vente til alle setene er fylt opp. Sjåførene forsøker å forhandle seg fram til en pris, men insisterer på å betale etter hva taksameteret viser. Sjåførene snakker heller ikke engelsk, så ta med deg instruksjoner på kinesisk som forteller hvor du skal.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO