1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Kangaroo Island

Av Edward Lennard for Destinasjoner

Kangaroo Island er Australias tredje største øy, men allikevel ukjent for de fleste turister og mange australiere. Øya er stort sett udyrket villmark med variert landskap, kilometerlange uberørte strender og mange sjeldne dyrearter. Øya ligger utenfor Adelaide-kysten.

resieliv reiseglede Kangoora Island

Økosystemet på Australias Kangaroo Island (”KI”) er et resultat av 9.000 års isolasjon etter at en geologisk hevning skapte Backstairs Passage, en stri kanal som skiller øya fra fastlandet. Arkeologiske funn tyder på at øya var bebodd av aboriginske australske forfedre. Matthew Finders, en kaptein i den britiske marinen, er den først kjente oppdageren av øya, som han kalte opp etter dyret som besetningen laget et festmåltid av kort etter landsettingen i 1802. Bare få år senere ankom de første europeiske bosetterne, de fleste av dem selfangere, flyktende fanger og akterutreiste sjøfolk.

reiseliv reiseglede Kangaroo Island 2

I dag går det ferge fra Cape Jervis i Sør-Australia, knapt ti mil sør for Adelaide, til Penneshaw eller Kingscote på Kangaroo Island nesten hver time sommertid i Australia.

Det bor omkring 4.500 mennesker på KI, de fleste av dem livnærer seg som bønder, fiskere samt oppdrettere av blåskjell, østers og øreskjell, og øya er faktisk også en av Australias 16 vinregioner og landets viktigste vindyrkingsstat. Cirka en tredjedel av øya er uberørt villmark fredet som nasjonalparker og konserveringsområder og bosted for store mengder krattkenguruer, pungrotter, seler, sjøløver, pingviner, koalaer, kenguruer og mange andre sjeldne dyrearter.

Kangaroo Island dunnart er et slags kjøttetende pungdyr som ikke finnes noe annet sted i verden. Verdens eneste kjente avstamning av ligurianske bier, importert fra den italienske provinsen Liguria på 1880-tallet, er utryddelsesbeskyttet på grunn av øyas isolerte beliggenhet.

Å bo
KIs dyre- og planteliv samt øyas geologiske egenskaper gjør den til en utfordrende destinasjon for alle naturelskere. Heldigvis finnes det to førsteklasses boalternativer. Det langt beste er Southern Ocean Lodge, en lavbygd konstruksjon som strekker seg langs de uberørte limsteinsklippene, med nærhet til havet. Hensynet til økologisk harmoni har vært toneangivende for hotellets arkitektur. Resirkulert tømmer og glass er blitt brukt der det i det hele tatt har vært mulig, og elektrisiteten produseres på stedet.

Reiseliv reiselyst Kangaroo Island 3

Alt vann stammer fra nedbør, og avfall behandles i et organisk system på stedet. Alle de 21 luksussuitene med glassfasader gir spektakulær havutsikt og er flombelyst. Mange av møblene i tre og med stoffer i duse farger er laget av lokale håndverkere. Baderommene har vinduer fra gulv til tak og dype badekar. All mat, vin og aktiviteter er inkludert i romprisen. Maten består av lokale retter av frukt, grønnsaker, sjømat og kjøtt. Vi var mest begeistret for hummerrettene og den hvite geitosten. Det er stort utvalg av viner, også noen av de beste merkene fra Sør-Australia. Vår favoritt var imidlertid en lokal vin, Pouilly Fumé.

reiseliv reiseglede Kangaroo Island hotell

Hotellet har også spa som tilbyr en rekke tradisjonelle og spesialiserte behandlinger med lokale jord- og plantederivativer som base.

Gjestene kan delta i utflukter som besøk på bondegårder og vandre- og sykkelturer, men omgivelsene på stedet var så herlige at bare tanken på utflukter fikk oss til å bli på hotellområdet. Prisen pr. person pr. døgn er fra 6.000,- med minimum to netters opphold. Det inkluderer all mat, de fleste viner og de fleste utfluktene.

Et annet overnattingssted vi kan anbefale, hvis du liker å lage maten selv, er det mer avsidesliggende Kangoora Beach Lodges. Der finnes tre luksusenheter cirka 50 meter over en liten grotte med sandstrand. Alle tre har god havutsikt, ligger usjenert til og har fire soverom, tre bad, en enorm stue og et romslig moderne velutstyrt kjøkken. Ledelsen fyller kjøleskap, fryseskap og hyller med lokal mat og vin, og om ønskelig kan de leie inn en kokk til å lage dagens retter.

Scubadykking var hovedbeskjeftigelsen vår under oppholdet, men mange gjester foretrekker å fiske, eller gå på fugletitting i området. Ledelsen kan arrangere utflukter. Leie for toppsesong (november – april) er cirka kr. 5.400,- pr. døgn for to, og minimums opphold er fire netter.

Å spise
Nicolas Baudin’s Restaurant and Bar finner du i et viltreservoar og der serveres ”moderne australsk frokost og middag” i et rustikt rom med trepanel. Vår førsteklasses middag begynte med en Chardonnay og guandong gelé, laget av en innfødt australsk buskefrukt som mest minner om en rød juletrepynt. Det ble etterfulgt av en mør og smakfull pepperkvernet kengurufilet, servert på søtpotetpuré. Til dessert hadde vi vaniljebrûlée med en kompott laget av et lokalt grønt og rødt bær (muntrie), på størrelse med blåbær, men med en krydret eplesmak. Til maten drakk vi en søraustralsk Grenache.

Sorrento’s er godt kjent av lokalbefolkningen for sine elegante middager og en fantastisk sjøutsikt. Forsøk den grønnleppede abalone, som her kalles for avalini og serveres på halve skjell med busktomat- og smørsaus. Eller grillet King George hvitting som smaker utmerket. Adresse: North Terrace, Penneshaw.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO