1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Gobi-ørkenen

Tekst: Tor Kjølberg

Gobi betyr ganske enkelt ’ørken’. Av alle verdens tørre landområder, er denne fjerne regionen mellom Sibir i nord og det tibetanske platå i sør, den som er preget av størst mystikk.

reiseliv_reiselyst_gobi-orkenen

Ørkenen strekker seg 160 mil fra øst til vest og er politisk delt i to deler. Omtrent halvparten er Mongolia og den andre halvdelen ligger i Nord-Kina og kalles Det indre Mongolia. Begge deler kan besøkes, men den mongolske siden har mer sjarm og færre mennesker.

I motsetning til den sterile ensomheten som ordet ’ørken’ indikerer, er det mye å oppleve i Gobi, ikke bare for paleontologer. Det er et sted hvor naturens fargepalett endrer seg i takt med dagslyset, av de skarpt avtegnede skyene og enorme områder, et nesten ubegripelig stort landskap som bare en sjelden gang blir brutt av en ensom ger, mongolenes runde, hvite teltlignende boliger.

reiseliv_reiselyst_mongolia

Disse glade menneskene, som lever av sitt eget husdyrhold, er av naturen gavmilde, og forsyner utenlandske gjester som dukker uanmeldt opp med både mat og gjestfrihet. Deres enkle livsstil fortsetter i rolig, uforstyrret isolasjon, slik den har gjort det i flere tusen år.

Jeeper og tolker kan leies i Mongolias hovedstad, Ulaanbaatar. Det er flyforbindelse til Dalandzagad i Gobi.

Interesserte kan kontakte Nomadic Expeditions. Beste besøkstid er mai – september.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO