1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Operahuset i Sydney og havnen

Tekst: Tor Kjølberg

Et kjent og kjært ikon - og et luksushotell med utsikt over havnen

Sydney er Australias største, eldste, livligste og frekkeste by, og Operahuset, opprinnelig kjent for sin oppsiktsvekkende moderne arkitektur som mest minner om de flagrende hvite seilene på en fullrigger, er blitt et like stort kjennemerke for byen som Eiffeltårnet i Paris. I 1957 betegnet 200 av verdens mest prominente arkitekter byggverket som kontroversielt.

reiseliv_reiselyst_opera_house_Sydney

Det tok femten år å ferdigstille bygningen, og den danske arkitekten Jørn Utzon ble så desillusjonert at han trakk seg fra prosjektet og fikk aldri se det ferdig. I dag er operahuset, der det ligger perfekt ved Sydneys travle og billedskjønne havn, et kulturelt innslag i byen. Operaen byr på en rekke operaer, symfonikonserter, ballettforestillinger og teateroppsetninger i Operateateret og Konserthuset, som begge er kjent for sin utmerkede akustikk.

reiseliv_reiselyst_opera_house_sydney_details

Ønsker du å oppleve Operahuset uten musikk, er Bennelong Restaurant, som du finner i en av bygningens mer dramatiske områder, stedet for en elegant, men liten meny og storslagen utsikt over havnen.

Utsikten utenfra kan ikke bli bedre enn fra Four Seasons Hotell, hvor du fra de øverste etasjene har utsyn til Operahuset til høyre og Harbour Bridge til venstre, samt den funklende forlengelsen av havneutfyllingen som omgir det hele. Marmorlobbyen er heller ikke noe dårlig sted å være for å se og bli sett. Nesten alle kjendiser som besøker Sydney passerer den på et eller annet tidspunkt.

Hotellets ettertraktede område ved havnen, i nærheten av det stedet hvor Australia ble født, er midtpunktet for de mest populære turistattraksjonene. Circular Quay er stedet hvor man kan betrakte hundrevis av skip som krysser på sikksakk på sin vei inn mot Sydney havn, og den 280 måls store grønne oasen Royal Botanic Gardens er at av de mest populære turområdene i byen. Ønsker du operabilletter, er Four Seasons concierge personen som alltid kan skaffe deg plass.

Sydneys historiske havneområde, The Rocks, ligger i tilknytning til Harbour Bridge. Det en gang så populære tilholdsstedet for sjømenn og eksfanger er i dag blitt til et respektert og populært område med restauranter, butikker, gallerier og utstillinger. Bare Lord Nelson, byens eldste pub, kan minne om fordums liv på havnen. Følg guiden i The Rocks.

Operasesongen er primært januar og februar samt juni – oktober.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO