1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Hot Water Beach

For Destinasjoner av Isabelle Sanjaume i Auckland, New Zealand (september 2012)

På Hot Water Beach i New Zealand kan du grave din egen varmespa i sanden og la det sulfuroppvarmede havet gjøre jobben mens du nyter synet og lyden av Stillehavet.

I helgene drar byfolket i Auckland til stranden, og jeg og min mann gjorde det samme. Vi tok Aucklands søndre motorvei og brukte cirka en time til Coromandel-halvøya.

På veien over halvøya passerte vi skoger med eldgamle Kauri-trær og yngre trær som så ut som kjempebregner. På den andre siden av det lokalbefolkningen kaller The Coromandel finnes det tidevannsgrotter og strender med navn som Sailors Grave, Cathedral Cove og Hot Water Beach. Det har aldri vært overfylte strender her, så det er langt mellom av fotavtrykkene, men masser av sand.


Reise_til_Tairua

Før vi kom til den lille byen Tairua var trafikken som blåst bort. På den siste etappen til Hot Water Beach kjørte vi på grusvei og forserte broer med bare ett kjørefelt. Vi fikk øye på en fisker som røkte nyfanget snapper på vedbål og innfødte maorier som samlet skjell.

Rewise_til_Hot_Water_Beach_New_Zealand

På denne stranden skjuler det seg en varmekilde like under sandoverflaten. Vi gravde ut vår egen kulp, noe det er best å gjøre når det er lavvann. Grav helst i nærheten av steinformasjonene. Det er folk som graver over hele stranden, men det er nær steinformasjonene at du får det beste bassenget før tidevannet vasker det bort igjen.

Reise_til_Hot_Water_Beach_New_Zealansd
Vi dro tilbake til Tairua for å spise middag på Shells. Navnet har stedet fått for sin samling av 30 000 skjell. De lokale kammuslingene, grønne leppemuslinger og østersene er noe av det beste jeg har smakt.


Reise_til_Shells_Tairua

Vi avsluttet dagen med å ta inn på Cedar Lodge som har høyst overkommelige priser og vakker utsikt mot en innsjø.

Reise_til_Tairua_Lodge


Reisebrev fra Davenport’s Café Society


For Destinasjoner av Isabelle Sanjaume i Auckland, New Zealand (mars 2012)

Davenport village, som ble etablert i Victoria-tiden, er en avslappet familieby med førsteklasses strender, parker, butikker og kafeer. Livet er enkelt, både for innbyggere og besøkende. Hit kommer folk for å slippe av fra maset og kjaset i Auckland by, bare ti minutter unna over sjøen med ferge.

reiseliv_reiselyst_Davenport_Auckland

Mannen min ankom byen kvelden før meg og overnattet på bed-and-breakfast stedet Ducks Crossing, som ikke kostet mer enn et par hundrelapper. (NOK red. anm.) Da han spurte hvor det var enklest å finne et rom å leie ble han henvist til nærmeste herrefrisør. Og riktignok, en håndskrevet kunngjøring på en oppslagstavle annonserte et rom med eget bad. Vi betalte 800 kroner i uken, frokost og tøyvask inkludert.

reiseliv_reiselyst_ferry_to_Davenport

Alle kjenner alle i vennlige Davenport. Folk samles over morgenkaffen i et av de lokale bakeriene.

The Stone Oven i 5 Clarence Street og Ice It! i 29 Church Street ble våre personlige favoritter. Be om “flat white” eller “long black” når du bestiller kaffe, ellers skjønner de ikke hva du vil ha. Forsøk begge, og du tar ikke mye feil. Jeg skulle gjerne forklart mer, men ting er så helt annerledes her enn hos dere i Europa.

Det gode liv
Det gode liv er absolutt oppnåelig i Davenport etter norske normer. Prisene på restaurantene koster mindre enn det det koster å lage mat hjemme. For utmerkede retter og førsteklasses service anbefaler vi ”de Cicco” i 99 Victoria Road. Der kan jeg på det varmeste anbefale ristet sopp som forrett (kr. 50,-) etterfulgt av gourmet laksepizza (kr. 70,-).

Hvis du ønsker en utrolig matopplevelse, både når det gjelder smak og økonomi, ta turen innom ”Cod Piece” i samme gate. Her kan du spise en fersk fiskemiddag for rundt femtilappen. Be dem om å koke fisken istedenfor å steke den, og be dem være varsomme med eddiken.

Bli med på en snartur til Davenport.
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO