1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Dalian, Kinas yndling

Skrevet for Destinasjoner av Richard Thomas Reddy (april 2012)

Som modell for fremtidens Kina ser økonomer og demografer på Dalian som en av landets mest attraktive og innbyggervennlige byer.

reiseliv_reiselyst_kart_dalian

Dalian er kjent for sin klare luft og rene omgivelser. På midten av 80-tallet ble den Kinas første sertifiserte rottefrie by. Innbyggerne er blant de mest miljøbevisste i landet, og en tidligere borgermester, Bo Xilai, gjorde en så god oppryddingsjobb i Dalian at kommunistpartiet sendte ham til Chiongquing for å gjøre det samme der.

reiseliv_reiselyst_dalian

Byen ligger på Laiodang-halvøya mellom Bohai og Gulehavet og er Kinas nordligste isfrie havn og ett av landets viktigste shippingsentre. Beliggenheten gjorde den til et naturlig tiltrekningspunkt for utenlandske erobrere, særlig japanere og russere, som vant og mistet kontrollen i en periode fra 1895 til 1950.

reiseliv_reiseglede_dalian_beach

Spor etter disse okkupasjonene finner man i bygninger med europeisk og japansk arkitektur, særlig rundt Zhongshanplassen. Dalian ligger cirka 320 kilometer i luftlinje fra Bejing, men på grunn av at den nordlige delen av Bohaisjøen er det mer enn 800 kilometer med bil. Men det er verdt å ta seg dit for besøkende finner både gamle og moderne historiske severdigheter, gode strender og hoteller og førsteklasses mat.

Videovisning

Hoteller

Dalian er en travel handelsby med mange forretningsbesøkende. De mest populære hotellene er derfor store, moderne og ikke mye annerledes enn forretningshoteller ellers i verden. Internasjonale hotellgrupper som Kempinski, InterContinental, Swissotel og Nikko har eiendommer her. Gjestehus med kinesiske atmosfære kan ikke by på den samme grad av service og ligger gjerne et godt stykke unna bykjernen.

Det fineste av gruppehotellene i sentrumsområdet er Shangri-La med 563 store og velmøblerte rom og suiter, samt en rekke servicetilbud. Rommene mot havnen har en mer interessant utsikt enn de som vender mot selve byen. Medarbeiderne er upåklagelig hjelpsomme, og gjestene kan nyte godt av trimrom med hypermoderne kardiomaskiner, basseng, jacuzzi, sauna, massasje og tennisbaner både inne og ute. To restauranter serverer regionale kantonesiske og japanske retter, og det er en kafé med internasjonal meny.

reiseliv_reiselyst_shangri_la_dalian_kina

Det nyrestaurerte Furama Hotel ligger midt i Dalians handels- og forlystelsessentrum og har 800 ganske store rom og suiter med moderne kvasijapansk innredning og luksuriøse baderom. Du kan velge mellom kantonesisk, japansk, koreansk og fransk restaurant. Vi forsøkte bare en koreansk meny, og var svært fornøyd med ferske hoe-porsjoner (koreansk sashimi). Rekreasjonsavdelingen inneholder blant annet gym, finsk sauna, innendørs svømmebasseng, golfsimulator, bowlingbane, tennis-, badminton- og squash-baner, massasje- og frisørsalong. Av en eller annen grunn er ikke hotellet oppført på Furama Internationals nettoversikt over hoteller i Kina.

Hvis du er på besøk om sommeren og ønsker å benytte deg av Dalians strender er Bayshore Hotel på Xinghai Bay et godt valg. Betjeningen er ikledd Hawaii-skjorter, og det er kunstige palmetrær i atriumslobbyen, noe som åpenbart har til hensikt å skape feriestemning. Rominnredningen er et hakk bedre enn vanlig hotellstandard, og alt er rent og godt vedlikeholdt. Rommene med sjøutsikt er de beste, særlig fordi de har større vinduer. Det er en kontinental restaurant på hotellet som har en heller kjedelig meny, men Shunfeng kinarestaurant serverer veldig gode tradisjonelle retter.

reiseliv_reiselyst_Bayshore_hotel_dalian_kina

DL Bankhotel, en del av Dalian International Finance Conference Center, ligger i det samme rolige og trygge området og var tidligere et sanatorium for militære offiserer. Hotellet, som er åpent for publikum hele året, ligger i et enormt hageanlegg og omfatter fire private villaer og 130 gjesterom med en fantastisk utsikt enten mot sjø eller fjell. Møbleringen er enkel, men komfortabel med baderom som har både badekar og dusj. Alle rom har balkong. Midt i komplekset finnes ni kinesiske restauranter som serverer så vel daliansk sjømat som sichuan-, guangdong-, jiangsu- og shejiang-retter. Hotellgjestene kan benytte seg av fasiliteter som velutstyrt trimrom, tennisbaner, svømmebassenger, sauna, bowling, squash, shuffleboard, biljard og bordtennis. I nærheten finnes en park med ville dyr og en skinnende hvit sandstrand.

reiseliv_reiselyst_dl_blankhotel_salian_kina

Mange av nettstedene i Kina er tunge å laste ned, så vær forberedt på å bruke noe tid.

Spise

Riviera
, ved siden av Shangri-la hotell, serverer en usedvanlig middelhavsmeny, som er godt tilberedt, spesielt den spanske delen, for den reflekterer den spanske kjøkkensjefens, Gorka Gomez’ bakgrunn. Vår middag besto av brassert foie gras og tamarindglasert sort torsk med habanero-appelsin salsa. Den var usedvanlig god, men vi gjorde en stor feil ved å bestille crème brûlée til dessert. Den var en skuffelse. Vinkartet, med flasker fra alle menyens land, var en av de beste vi fant i Dalian.

reiseliv_reiselsyst_riviera_dalian_kina

I Wan Bao Seafood, populært kalt ”King of Seafood”, bestilte vi bakte reker, sjøagurk og svømmekrabbe med sjøkastanjer, som skulle vise seg å være svært fersk og godt tilberedt. Lokalet er tiltalende, men litt støyende. Service er profesjonell. 125 Tianjin Jie i Zhongshan-distriktet. Tel: 86-411-3991-2888.

reiseliv_reiselyst_wan_bao_dalian_kina

Etter å ha åpnet sin første spanske restaurant i Beijing bestemte kjøkkensjef Carlos Chrodi seg for å lansere tapas i Dalian, noe lokalbefolkningen satte pris på fra første øyeblikk. Hans Tapas Restaurant har stort utvalg av autentiske retter, blant annet hvitløksreker, spanske omeletter, gratinert soppterte, bakt pepper på toast og mye annet. Han har også fire faste menyer, som bare skiller seg fra hverandre ved at antall retter varierer. Tilberedningen er utmerket, og det er godt utvalg av spanske viner, deriblant flere sherrysorter.

reiseliv_reiselyst_tapas_restgaurant_dalian_kina
 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO