1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
Vår frues katedral

For Destinasjoner av Leonard Hall (August 2012)

På spor etter Rubens

Mens turistene strømmer til Brussel og Brugge, er det handelsvirksomheten som dominerer Antwerpen. De som ikke tar turen innom havnebyen går imidlertid glipp av det som er igjen av den gylne perioden fra 16. og 17. århundre, den gang Antwerpen dominerte det intellektuelle, kommersielle og kunstneriske liv i De forente Nederlandene. Antwerpens fremste kulturelle landemerke er det høytsvevende 133 meter høye hvite steinspiret øverst på den gotiske Vår frues katedral, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, med sitt 47 klokkers klokkespill. På sommerkveldene arrangeres det konserter klokken åtte, som det er absolutt verdt å lytte til.

reise_til_Onze-Lieve-Vrouwekathedraal

Katedralen er havnebyens største offentlige byggverk og den største kirken i Benelux-landene med syv sideskip og 125 pilarer. Fire mesterverker av Peter Paul Rubens henger i tverrskipet og i koret, og tilhører noen av de mest emosjonelle bibelske scener som noen gang er skildret. Selv om Rubens er født i Tyskland var foreldrene hans fra Antwerpen, og kunstneren kom tilbake dit som hoffmaler og diplomat.

Reise_til_koninklijk-museum-voor-schone-kunsten

Følg gjerne sporene etter Rubens på Koninklijk Museum voor Schöne Kunsten, som har en av verdens største samlinger av arbeidene hans. Siden kan du stikke innom det mer intime Rubenhuis, et patrisierhus hvor kunstneren bodde og arbeidet i perioden 1610 til 1640.

Reise_til_Rubenhuis


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO