1 2 3
Lyst til å reise verden rundt på første klasse
– og tjene gode penger?

Les mer!
REISELIVSAKADEMIET

Blir etablert i løpet av annet halvår 2012
 
« Tilbud tilbake
Tilbud fram »  Learn more
HER KAN DIN ANNONSE STÅ!

Ta kontakt.

Interdum ullamcorper maecenas
Orci maecenas. Tincidunt tempus, integer viverra lorem praesent magna parturient  « Tilbud tilbake  Ta kontakt
På skøyteløyper i Finland

Skrevet i samarbeid med vår partner Daily Travel Ideas (Januar 2013)

Opplev Finland på en ny måte. Ta med deg skøytene og reis til de tusen sjøers land. Du får garantert en skøyteopplevelse utenom det vanlige.


Hvis du er noenlunde i stand til å gå på skøyter kan en skøytetur til Finland bli en helt spesiell opplevelse. Det er ikke bare en fin måte å holde seg i form på, men du gjør det i spektakulære landskap, enten du er på den baltiske kyststripen eller på en av de tusen innsjøene. Skøytesesongen er vanligvis i perioden desember - april, avhengig av værforholdene og hvor i landet du er, men uansett hvor du reiser er det stort sett mulig å leie skøyter. Ofte må man imidlertid betale for å bruke de ferdigpreparerte løypene. Hvis du ikke er kjent, lønner det seg å ta en guidet tur og få ekspertråd. Guidene kan hjelpe både nybegynnere og viderekommende. Men hvor er de beste destinasjonene?

Reise_til_skating_in_finland

Savolinna
Byen Savolinna ligger ved Finlands største innsjø, Saimaa, og der finner du de beste skøytemulighetene en halvtimes kjøring fra byen ved Linnansaari nasjonalpark. Området har en av de lengste preparerte skøyteløypene i Finland, fra Oravi, gjennom Linnansaari nasjonalpark til Rantasalmi. Det er en løype på 20 – 40 kilometer, avhengig av værforholdene. Det finnes kortere løyper, og det er overnattingsmuligheter og andre løyper i Savolinna og småbyene i nærheten.

reise_til_Finland_Ice_Marathon

Kuopio
Byen Kuopio ligger ved innsjøen Kallavesi midt i Finland, en region med tusenvis av innsjøer. Det prepareres egen skøyteløype i området hver vinter, og Kuopio er vertsby for ett av høydepunktene i Finlands skøytesesong, Finland Is-maraton, som arrangeres hvert år i slutten av februar. Dit kommer vanligvis 10.000 skøyteløpere i alle aldere uansett ferdigheter, og mer enn halvparten av dem er barn. Seriøse konkurransedeltakere løper på løyper i nesten 200 kilometer, men det finnes også langt kortere løyper for mosjonsløpere. Maratontreffet arrangerer også et måneskøytearrangement.

reise_til_skaptin_slopes_in_Finland

Åland
Åland består av flere øyer i Bottenhavet og byr på mange skøytemuligheter. Avhengig av vær og temperatur kan du skøyte fritt på det frosne havet. Hvis du er mer strukturert kan du følge oppmerkede temaløyper. Velg for eksempel den kulturelle løypen fra Kastelholm slott i Sund til festningsruinene i Bomarsund. Det finnes også skøytemuligheter på de grunne innlandssjøene på fastlandet, blant annet Bjärströms träsk like ved hovedveien i Finström. De isdekte buktene ved kysten, som det også er verdt å utforske, omfatter Vandöfjärden, Svartsmarafjärden og Ivarskärsfjärden. Hvis du ikke føler deg trygg nok til å gå på skøyter uten hjelp, finnes det dyktige skøyteinstruktører som både kan vise vei og arrangere kurs, pikniker samt skaffe utstyr. Kanskje kan du til og med kan gå på skøyter inn til fastlandet. Det er gjort tidligere.

destinasjoner_skating_paradise_Finland

Lappland og nord
Flere etablerte finske vinterhoteller tilbyr skøyteturer, selv om ikke alle har like mange alternative løyper. I Ylläs er det imidlertid flere kilometers løyper på Ylläsjärvi-sjøen, og i Levi er det gruppeturer på Munajärvi-sjøen. Ta deg en pause fra skiene og nyt en dag på skøyter! Lenger sør i Oulu er det skøytemuligheter på havet når det er tilfrosset. Der er det omkring 18 kilometer med løyper.

reise_til_Finland-skating

Skøyteturer er vanligvis en særdeles trygg aktivitet, men hvis du ikke er en habil skøyteløper og kjent i traktene bør du aldri dra på en slik tur alene. De fleste byer og skøytesentre har skøyter til leie og guider som kan være med.


 
Copyright (c)2011 | Levert av Lage Hjemmeside PRO